avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua Daca detin o Intreprindere Individuală si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua Daca detin o Intreprindere Individuală si as vrea ...

Bună ziua
Daca detin o Intreprindere Individuală si as vrea sa intru in concediu de creștere copil ar trebui sa suspend activitatea întreprinderii?
Pe intreprindere realizez venituri agricole de aproximativ 20000 lei pe an, dar sunt angajat si la alta firma de la care obțin venituri de aproximativ 80000 lei pe an. Ar fii vreo varianta sa pot intra in concediu fara sa suspend activitatea intreprinderii, ținând cont ca imi voi suspenda contractul de munca la cealaltă firmă?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:27, 18 Februarie 2025
Pe durata CCC , puteti realiza, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 8 ori cuantumul minim al indemnizației.

Indemnizația minima lunară pentru concediul de creștere a copilului, stabilită prin OUG 111/2010, este de 1.651 de lei.

In speta , 8 x 1.651 lei = 13.208 lei venit net/an calendaristic puteti realiza in perioada CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Metodologia realizarii de venituri suplimentare in ccc conform legii Dragomiralex Dragomiralex Buna ziua Urmeaza sa intru in concediu de 2 ani de zile pentru crestere copil cu primirea indemnizatiei, mentionez ca sunt cadru militar. Stiu ca sunt cateva ... (vezi toată discuția)
Venit in timpul ccc maria_b_28 maria_b_28 Sunt in concediu de crestere a copilului din luna februarie si intentionez sa revin la serviciu in octombrie. Urmeaza sa am o colaborare cu o firma diferita de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt tatal unui copil de 1 anisor si sunt in concediu ... Nyke94 Nyke94 Buna ziua! Sunt tatal unui copil de 1 anisor si sunt in concediu crestere copil pe perioada de 2 ani astazi mi am deschis o intreprindere individuala cu ... (vezi toată discuția)