avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Concediu medical Bună seara. Am ieșit la pensie de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Concediu medical Bună seara. Am ieșit la pensie de limita de ...

Concediu medical
Bună seara.
Am ieșit la pensie de limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare în 20 August 2024 . În prezent lucrez legal la o firma . Îmi pot lua medical dacă azi mi am rupt piciorul drept?
Cine îmi plătește medicalul firma sau casa de sănătate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:23, 18 Februarie 2025
Pensionarii in activitate au aceleasi drepturi ca orice salariat, benefiiind de concediu medical si de indemnizatia aferenta.

Plata concediului medical o face angajatorul , urmand ca acesta sa-si recupeze banii de la Casa de Asigurari de Sanatate.
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea varstei standard de pensionare ioangaspar ioangaspar Sotia mea a iesit la pensiela pensie la varsta de 56 ani si 3 luni,varsta standard de pensionare fiind de 58 ani si 10 luni,diferenta fiind stabilita datorita ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti daca, la stabilirea calculului pensiei anticipate, se iau in considerare concediile medicale dupa data de 01.04.2001. Stiu ca, in ... (vezi toată discuția)
Concediul medical pentru pensionar angajat ricarmen25 ricarmen25 buna ziua , am 67 de ani , sunt pensionar , limita de varsta dar si salariat cu norma intreaga cu contract individual de munca pe durata nedeterminata. am ... (vezi toată discuția)