avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Efectele denunțului asupra unui inculpat Bună ziua! ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Efectele denunțului asupra unui inculpat Bună ziua! Speță: ...

Efectele denunțului asupra unui inculpat

Bună ziua!
Speță: inculpat-functionar public ( primarie) în dosar de delapidare cu consecințe deosebit de grave ( varianta " pentru altul")
Are cunoștință de săvârșirea unor fapte penale în care nu e implicat și vrea sa facă denunț.
Întrebare: Cât îl ajută denuntul și un eventual acord de recunoaștere?
Poate obține o pedeapsa cu amânare?
Se consideră foarte nedreptățit, de faptul ca e l poate primi aceeași pedeapsa cu cel care si-a însușit banii și că această răspundere civila e solidara.
Nu i se pare corect să-și piardă locul de munca din cauza celui care i-a dat dispoziție ( fiind subordonat ierarhic) și care a beneficiat material de pe urma infracțiunii.
De fapt a avut o reprezentare greșită a lucrurilor: s-a gândit că nu va păți nimic pentru că el nu a luat niciun ban și că doar a semnat niște hârtii la cererea superiorilor.
O nenorocire pentru familia lui , cu rate la bănci.
Mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 17:24, 18 Februarie 2025
Acordul de recunoaștere îl ajută foarte mult, pentru că i se scade din pedeapsă. La fel, și un eventual denunț e apreciat în circumstanțiere. Vă recomand să apelați la un avocat, pentru a discuta în detaliu. La individualizarea pedepsei se ține cont de mulți factori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectele denunțului asupra unui inculpat bună ziua! speță: ... Adevar2 Adevar2 Efectele denunțului asupra unui inculpat Bună ziua! Speță: inculpat-functionar public ( primarie) în dosar de delapidare cu consecințe deosebit de ... (vezi toată discuția)
Imi poate spune va rog cinev despre ce este vorba? symynaa symynaa Sora mea este cercetata intr-un dosar penal. A dat declaratie la procuratura si acum asteapta prima infatisare la tribunal. Acolo in declaratie a scris ca ... (vezi toată discuția)
Delapidare andreea7 andreea7 Sunt urmarita penal pentru delapidare, suma e de 700 ron (care era de fapt salariul meu) si as dori sa stiu la ce pedeapsa sa ma astept, deoarece nu imi permit ... (vezi toată discuția)