avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Intrucat am gasit aici raspunse profesionaliste, as ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Intrucat am gasit aici raspunse profesionaliste, as mai veni ...

Intrucat am gasit aici raspunse profesionaliste, as mai veni cu o intrebare mai ciudata, sa-i zic asa. Intr-o localitate, oras, unde CNAIR administreaza drumul principal fiind national (in municipii, primaria), unde si cum ma pot adresa pentru a rezolva cu infiinatrea unei treceri de pietoni? CNAIR, evident. Aveti cumva idee despre vreo norma? Multumesc.
Daca zona e in interiorul localitatii, este de competenta primariei respective.
Articolul 128
(1) Autoritățile administrației publice locale au următoarele atribuții:
a) iau măsuri pentru menținerea permanentă în stare tehnică bună a drumurilor pe care le administrează, precum și pentru iluminarea corespunzătoare a acestora, conform legii;
b) iau măsuri pentru instalarea, aplicarea, verificarea și întreținerea mijloacelor de semnalizare rutieră și a echipamentelor destinate siguranței circulației, conform standardelor și reglementărilor tehnice în vigoare, ținând evidența acestora;
(la 22-03-2024, Litera b) , Alineatul (1) , Articolul 128 , Capitolul IX a fost modificată de Punctul 12. , Articolul I din LEGEA nr. 51 din 18 martie 2024, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 233 din 19 martie 2024 )
c) întocmesc și actualizează planurile de organizare a circulației pentru localitățile urbane și iau măsuri pentru realizarea lucrărilor ce se impun în vederea asigurării fluentei și siguranței traficului, precum și a reducerii nivelurilor de emisii poluante, cu avizul poliției rutiere;
[ link extern ]
Multumesc, dar este valabila pentru municipii, nu si orase.
De unde ati dedus asa ceva?
Cf. art. 22 OG 43/1997, drumurile judetene se administreaza de consiliile judetele, cele locale de consiliile locale, exceptand drumnurile judetene intravilane care se administreaza de consiliul local. Administratorul, cu avizul politiei rutiere poate lua masuri ca cele dorite de dv.
Buna dim. O sa va raspund sa nu ma mai urecheati ca o fac din an in pasti, o s-o fac la pranz (atunci pot). Caut imediat cadrul legal (acelasi act normativ), dar este asa cum va spun. Oricum, multumesc de interventie!
O, chiar acumj am gasit! Art 21

Alte discuții în legătură

Sanctionare administrator drum public pentru lipsa marcajelor rutiere. Nonynel Nonynel Buna ziua. Pe stada unde locuiesc intr-o comuna din Ilfov, in urma cu mai bine de un an, dupa mai multe memorii si sesizari, au fost infiintate treceri de ... (vezi toată discuția)
Cine dispune trasarea trecerilor pietonale? vicky59v vicky59v buna ziua sunt victima unui accident rutier petrecut acum o luna.am traversat prin loc nepermis dar in zona nu este trecere de pietoi.mentionez ca este capatul ... (vezi toată discuția)
Limitatoare viteza montate pe strazi muscalucristina muscalucristina buna ziua, stie cineva cine se ocupa de Limitatoarele de viteza? in sensul cine este responsabil cu montarea lor? sau cine ia decizia unde si cand se le ... (vezi toată discuția)