avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua . Lucrez la spitalul județean de urgenta , ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua . Lucrez la spitalul județean de urgenta , programul ...

Bună ziua .
Lucrez la spitalul județean de urgenta , programul fiind de 12 /24 , 12/48.
Recent, colectivul nostru s-a mărit cu alte doua colege .
Colegilor respective cer program special , și anume sa nu fie de serviciu de vineri după-amiaza , pana duminica dimineața, motivul fiind religia . (Adventisti )
Datorita cerinței lor , în ceea ce privește programul de lucru , ne este dat peste cap și programul celorlalți angajați, deoarece , turele lor , trebuiesc acoperite cumva .
Ele susțin ca este lege data în sensul asta.
Contractul de munca este același.
Nu am găsit nici o lege care sa le susțină cerință.
Ele susțin ca au căzut la înțelege cu asistenta șefa (recent pensionata)
Întrebarea mea este : exista o lege care sa le permită adventistilor un program special ?
Este legal ce face asistenta șefa când întocmește graficul de lucru defavorizand celelalte angajate în favoarea celor doua ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:11, 20 Februarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista o lege care sa le permită adventistilor un program special .
Mulțumesc frumos!
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
Cultul adventist este recunoscut legal in Romania.
Ce treaba are link-ul respectiv cu ce a intrebat utilizatorul ??? Unde este mentionat in link despre munca in regim special?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
Are. In practica de zi cu zi, exista respect pentru religia colegilor.

Alte discuții în legătură

Abuz de putere , din partea sefului? Elisaaa Elisaaa Buna seara! Este legal ca asistentul sef sa modifice graficul de ture dupa cum vrea el, si sa nu anunte inainte muncitorul(asistentul medical)? Sa nu il ... (vezi toată discuția)
Program de lucru 6h Ancaelene Ancaelene Lucrez într.un spital de stat și am revenit din concediu de creștere a copilului de până la 2 ani cu 90 de zile înainte de ziua copilului. Conform ... (vezi toată discuția)
Vineri-sambata liber pe motive religioase mi_ella mi_ella Buna ziua, ma confrunt cu o problema care imi da batai de cap. Lucrez in cadrul unui spital judetean de urgenta si am urmatorul caz: -in urma reabilitari ... (vezi toată discuția)