avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vineri-sambata liber pe motive religioase
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vineri-sambata liber pe motive religioase

Buna ziua, ma confrunt cu o problema care imi da batai de cap. Lucrez in cadrul unui spital judetean de urgenta si am urmatorul caz: -in urma reabilitari unitatii de urgente a spitalului si completarii structurii de personal -conform legislatiei in viguare, era nevoie de personal. Din cadrul spitalului au fost redistribuite pe unitatea de primire urgente. A fost redistribuita si o salariata -asistenta medicala ( la cererea ei) care lucra in cadrul spitalului de mai bine de 1 an. Dupa 2-3 luni salariata imi aduce la cunostinta ca este de religie "X" si nu poate lucra de vineri de la ora 12.00 ziua pana duminica la ora 12.00. In cadrul unitatii de primire urgente se lucreaza in ture 12/24 fiind asistenta medicala de urgenta.Salariata nu a adus la cunostinta acest fapt la angajare (cu mai bine de 1 an in urma), nu a adus la cunostinta cat timp a lucrat in cadrul altei sectii, nu vrea sa se mute de pe urgenta (veniturile salariale fiind mult mai mari). Nu pot sa impun un alt program de munca fiind o problema de sanatate publica si acordare asistenta de urgenta, si nici restul peronalului nu accepta acest lucru.
Astept un sfat, multumesc anticipat Mihaela
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 12:21, 11 Februarie 2009
Daca tot face parte din religia X (adventisti de ziua a saptea) punetii in vedere ca Dumnezeul in care zice ca se increde, nu-I cere asa ceva (abstinenta de la munca in acele zile) si ca religia in care crede o poate lasa fara loc de munca.Nu aveti in nici un fel obligatia de a o pastra in structura de personal. Atentie mare la intocmirea contractului de munca, trebuie sa specifice EXACT timpul si orele de munca, contractul de munca trebuie sa fie insotit de fisa postului si daca incalca incalca contractul o puteti "elibera" fara mustrari de constiinta si fara posibile repercursiuni legale pentru desfacerea contractului de munca pe motive religioase.:rolleyes:
A invatat-o cine "drepturile omului" si incearca sa le obtina.:confused:
In baza solicitarii scrise ,depusa de salariata , conducerea spitalului poate dispune schimbarea locului de munca intr-un loc de munca care sa ii permita un program conform cu religia imbratisata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În caz de restrângere a activității.,medicale într-un spital, asistentul medical poate fi mutat fără consimțământul lui în policlinica? Vlad marcela Vlad marcela Bună ziua. Lucrez la secția de neurologie, că asist. medical de 25 de ani, datorita unor lucrări de renovare s-a dispus, redistribuirea, a 5 asistente în ... (vezi toată discuția)
Acordarea de sporuri in sanatate barjovanu barjovanu Lucrez la un Spital orasenesc ca asistent medical principal la Camera de garda.In afara de sporul de vechime si sporul de ture nu primesc niciun alt spor,in ... (vezi toată discuția)
Somaj-conditii BRANDY_B BRANDY_B Buna ziua,as avea si eu o problema:in mod normal ar trebui sa iau somaj,pt.ca urmeaza sa fiu concediata cu 65(1).Carnet de munca am de la jobul anterior facut ... (vezi toată discuția)