avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA care nu are activitate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA care nu are activitate

Bună ziua aș dori să întreb.Avand un PFA care nu are activitate din 2018 dar nu a fost suspendat. Zilele trecute mi-a venit un proces verbal cum ca Pfa -ul ar fi pus în insolvență de către ANAF cu o datorie pe venit în jur de 19.000 RON pentru anii 2019 2020 că nu am avut nicio activitate. Din 2018 până zilele trecute niciodată nu mi-a venit nici o somație sau nicio altă hârtie numai procesul verbal de insolvență. Am întrebat la ANAF dacă se poate face ceva și ei au zis că trebuie plătit nu se poate contesta suma pentru taxa pe venit pe perioada că nu am avut activitate. Îmi puteți da un sfat dacă se poate contesta s-au dat în judecată ANAF -ul. Din 2018 sunt plecat din țară deci nu am avut nicio activitate în România și mi se pare absurd ca să ceară taxă pe impozit care nici nu s-o înregistrat
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Georgis19 , utilizator 14:20, 21 Februarie 2025
Buna ziua, ati depus pentru anii in care nu ati avut activitate declaratia unica? ANAF-ul poate sa considere ca desi nu ati declarat nimica, dumneavoastra ati facut venituri la negru, de unde si somatia.

Nu am depus declaratiile. Oare se poate depune acuma recroactiv ?
Georgis19 a scris:

Buna ziua, ati depus pentru anii in care nu ati avut activitate declaratia unica? ANAF-ul poate sa considere ca desi nu ati declarat nimica, dumneavoastra ati facut venituri la negru, de unde si somatia.

cel mai bine mergeti la un cabinet de contabilitate, si rugati sa va ajute. normal ar trebui sa va lase sa depuneti, dar cum cei de la stat schimba regulile in fiecare zi, nu se stie, merita incercat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa suspendat - taxe ili_uca ili_uca Am suspendat pfa-ul de traducator anul trecut in august pt cresterea copilului. In mod normal in 2018 nu ar trebui sa am deloc activitate. In 2017 am realizat ... (vezi toată discuția)
Inspectia muncii si pfa-ul mirceaboy mirceaboy Buna ziua, tatal meu este pfa (avem masina de taxi) iar eu (fiul lui) mi-am facut atestat de taxi ca sa vad cum este aceasta meserie . In urma unui control de ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru pfa radiat in 2013 Amatista Amatista Buna ziua, Am avut un PFA, radiat in Aprilie 2013, iar de curand am primit la locatia unde a fost inregistrat PFA-ul, o somatie pentru porpiri pe niste ... (vezi toată discuția)