avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general O persoana fizica este obligata sa emita chitanta?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

O persoana fizica este obligata sa emita chitanta?

Buna ziua
Pentru efectuarea platii unei chirii de catere o persoana juridica SRL catre o persoana fizica in urma unui contract de inchieriere spatiu comercial inregistrat la directia fiscala, persoana fizica are obligatia de a da vreo dispozitie de plata sau chitanta catre societatea respectiva sau SRL-ul are obligatia de a da dispozitie de plata din casa? Mentionez faptul ca ma aflu in litigiu cu acea societate pentru neplata chiriei si avocatul partii parate (al societatii) pretinde ca nu am eliberat eu nici o dovada de plata cand defapt eu stiu ca societatea are obligatia sa tina evidenta platii acestei chirii.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2025
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Se poate emite chitanta, de catre o factura persoana fizica catre persoana juridica? dulap_79 dulap_79 sal, am gresit titlul scuze, as dori sa aflu va rog daca o persoana fizica este obligata prin lege conform unui contract incheiat intre: persoana fizica cu ... (vezi toată discuția)
Venituri din chirii otilica otilica buna seara Va rog sa-mi dati raspuns la urmatoarea intrebare: -o persoana fizica inchiriaza la o persoana juridica un spatiu comercial(persoana fizica este ... (vezi toată discuția)
Contract prestare servicii Brokeru22 Brokeru22 O persoana fizica(care nu poate emite factura/chitanta) incheie un contract cu o societate comerciala. In contract este trecuta suma ce o va plati societatea ... (vezi toată discuția)