avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pensionare dupa preaviz de concediere.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pensionare dupa preaviz de concediere.

in martie 2010 indeplinesc conditiile de pensionare anticipata avind stagiu de cotizare complet plus 10 ani peste acest stagiu ,dar am preaviz de concediere pina in 5 martie 2010,data la care ar urma desfacerea contractului de munca si trimiterea in somaj.Angajatorul ,daca eu depun cererea de pensionare anticipata la 1 martie adica inaintea expirarii termenului de preaviz ,are obligatia de a-mi depune dosarul de pensionare si sa nu-mi desfaca contractul de munca?daca ma poate trimite in somaj fara sa tina seama ca am conditii de pensionare anticipata ]si ca doresc pensionare anticipata, pot beneficia de indemnizatia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:47, 11 Februarie 2010
1. Nu angajatorul va intocmeste si depune dosarul de somaj la Casa de Pensii ci dvs. personal faceti acestea.
2. Iata ce spune Legea 76/2002:
Art. 44. - Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
...
g) la data îndeplinirii condiţiilor de pensionare pentru limită de vârstă, de la data solicitării pensiei anticipate sau la data când pensia de invaliditate devine nerevizuibilă;
3. Dvs. intrati in somaj si, daca doriti, in acest timp, puteti depune dosarul pentru pensie anticipata. Din acel moment se sisteaza plata indemnizatiei e somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata simomagda simomagda Buna ziua, Va solicit ajutorul in urmatoarea situatie: in cadrul unei societati se desfiinteaza postul,urmandu-se pasii necesari pentru concediere.Din prima ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am posibilitaea sa depun cerere de pensionare anticipata ... Began Began Buna seara, Am posibilitaea sa depun cerere de pensionare anticipata partial. Acum sunt in somaj. Rog sa imi precizati cand se sisteaza indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Șomajul, grupele de muncã și modul de calcul al perioadei de anticipare optimistulM optimistulM 1)sunt somer,si ma intereseaza,daca introduc dosarul de pensie,mai primesc somajul? 2)somajul,intra in calculul pensiei?;-somajul,se i-a in calculul stagiului ... (vezi toată discuția)