avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara, Am posibilitaea sa depun cerere de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara, Am posibilitaea sa depun cerere de pensionare anticipata ...

Buna seara,
Am posibilitaea sa depun cerere de pensionare anticipata partial.
Acum sunt in somaj.
Rog sa imi precizati cand se sisteaza indemnizatia de somaj: la data cererii de pensionare sau la data primirii deciziei de pensionare ?
Deasemenea cand trebuie sa instiintez AJOFM , la data cererii sau la data deciziei ?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:41, 5 Ianuarie 2022
Plata indemnizatiei de somaj încetează la data îndeplinirii condițiilor de pensionare pentru limită de vârstă, de la data solicitării pensiei anticipate ori a pensiei anticipate parțiale sau la data când pensia de invaliditate devine nerevizuibilă.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare indemnizatie somaj antoniaantonia antoniaantonia Sunt in somaj de cinci luni, iar la 20 februarie 2013, pot iesi la pensie anticipat. Vreau sa stiu cand inceteaza plata indemnizatiei de somaj: in momentul ... (vezi toată discuția)
Conflict intre indemnizatie si pensionare? EugeniaG EugeniaG *In data de 5 decembrie 2013 am fost angajata de catre o firma, eu avand peste 55 ani si fiind in evidenta AJOFM ca persoana in cautarea locului de munca (CLM) ... (vezi toată discuția)
Pensionare dupa preaviz de concediere. eleonora alexandru eleonora alexandru in martie 2010 indeplinesc conditiile de pensionare anticipata avind stagiu de cotizare complet plus 10 ani peste acest stagiu ,dar am preaviz de concediere ... (vezi toată discuția)