avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... incetare indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

incetare indemnizatie somaj

Sunt in somaj de cinci luni, iar la 20 februarie 2013, pot iesi la pensie anticipat. Vreau sa stiu cand inceteaza plata indemnizatiei de somaj: in momentul instiintarii scrise facute la Somaj sau la data in care se emite decizia de pensionare?
Cel mai recent răspuns: antoniaantonia , utilizator 07:05, 9 Ianuarie 2013
Instiintarea la somaj o veti face dupa ce veti primi decizia de pensionare, nu inainte.
Astfel, pana la data deciziei sunteti in somaj.
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 44. - Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeaza:
...
g) la data îndeplinirii condiţiilor de pensionare pentru limitã de vârstã, de la data solicitãrii pensiei anticipate sau la data când pensia de invaliditate devine nerevizuibilã;
...

2. Asadar plata indemnizatiei de somaj inceteaza la data la care ati solicitat pensia anticipata.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea de la somaj la pensie Justitiarul711 Justitiarul711 Daca o persoana se afla in somaj , iar pe perioada somajului indeplineste conditiile de iesire la pensie pe motiv de limita de varsta, trebuie sa-si depuna ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate gradul iii lidiuta08 lidiuta08 speta: sunt in somaj , am in luna octombrie concediu medical din data de 9 pana in 31 am fost la comisie de expertiza , mi s adat aviz cu gradul III, AM ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate ContSters299695 ContSters299695 Buna ziua.Am 47 ani si in prezent sunt salariata ,dar in concediu medical si as vrea sa stiu ca dupa ce se termina concediul medical pot intra in somaj? ... (vezi toată discuția)