Lamurire Program national Sprijin pentru Romania:
Daca o persoana a primit un card in cadreul Programului National Sprijin pt.Romania, fiind incadrata ca 'PERSOANA CU GRAD DE HANDICAP ACCENTUAT, dobindit la o1.12.2023 cu termen de revizuire febr.2026, si care a fost incarcat o singura data prin luna septembrie 2024, iar de atunci nu a mai primit niciodata bani pe acest card, desii salariu in plata este de 1.930 lei ,fiind si in concediu medical, doresc sa stiu Oare de ce nu a mai fost incarct si unde trebuie sa se adreseze pentru remedierea situatiei. Va multumesc.
Potrivit art. IV din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 105 din 2 septembrie 2024, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 882 din 2 septembrie 2024, prin derogare de la prevederile art. 1 alin. (3) lit. a) și b) din anexa la Hotărârea Guvernului nr. 70/2024 pentru aprobarea mecanismului de implementare a măsurilor de acordare a unui sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate, în perioada 2024-2027, regulile de acordare, modalitatea și frecvența măsurilor de sprijin, precum și instituțiile responsabile, pentru pensionari și pentru persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu care au și calitatea de pensionari, limita veniturilor lunare realizate până la care se acordă sprijinul material este mai mică sau egală cu 2.210 lei
Buna dimineața ,multumim pentru clarificare .....totusi nu inteleg ....ma iau ex pe mine,sunt o persoana cu dizabilități ,si cu o pensie de 1281 de lei ( dupa 35 de ani de munca ) , am primit acel card Sprijin pentru Romania ...dar din Decembrie 2024 nu mai este incarcat cu acei 250 de lei la 2 luni ,venitul meu insumat este de 1.977 lei lunar.....ce se intampla ,este vre o ordonanta,lege care sa sisteze incarcarea acelor carduri ? Am sunat la asistenta sociala si mi au spus ca nu stiu nimic si cand o sa bage baii doar ei stu.......