avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua soția mea este pensionară gradul 2 si a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua soția mea este pensionară gradul 2 si a lucrat că ...

Buna ziua soția mea este pensionară gradul 2 si a lucrat că bona timp de 4 ani in aceasta perioada cînd lua și pensie și o persoană vrea sa ii facă reclamație la ITM are poze și conversați cu acea familie acea persoană ce poate păți soția mea daca face recmatie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:45, 6 Martie 2025
Nu poate pati nimic din partea ITM-ului , daca a avut c.i.m., cu toate ca nu putea cumula pensia cu salariul.

In schimb, poate sesiza Casa de pensii si aici se va pune problema restituirii pensiei pentru perioada cat a lucrat cu c.i.m.
nu a lucrat cu contract de munca, a lucrat la negru
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Februarie 2025
Manuela Rășină, administrator
Munca la negru este sanctionata cu amenda dre catre ITM.

1. pentru angajator : amenda de 20.000 lei

2. pentru persoana fizica care a prestat activitatea : amenda de la 500 lei la 1.000 lei
Buna ziua soția pina la urma a fost reclamată la casa de pensii și am înțeles că aceștia au înaintat o cerere către comisia de expertiza medicala pentru luarea de măsuri legale ce se impun ce se poate întâmpla nu am înțeles mare lucru mulțumesc

Cornel Vasile a scris:

Munca la negru este sanctionata cu amenda dre catre ITM.

1. pentru angajator : amenda de 20.000 lei

2. pentru persoana fizica care a prestat activitatea : amenda de la 500 lei la 1.000 lei

Va fi chemata la Comisie si va fi suspusa unei revizuiri privind capacitatea de munca.

Alte discuții în legătură

soția mea a lucrat că bona la o familie timp de 4 ... Enache Nicolae Enache Nicolae Buna ziua soția mea a lucrat că bona la o familie timp de 4 ani fără contract de muncă fiind pensionară pe caz de boală gradul doi acum o persoană vrea ... (vezi toată discuția)
Contract de munca sor_ile sor_ile Buna ziua ! Fac contabilitate primara de cateva luni pentru o firma de fast food dar inca nu mi-au facut contract de munca. Intrebarea mea este: daca vine ... (vezi toată discuția)
Ce ma sfatuiti sa fac in asemenea imprejurari?!....uneori sunt disperata de modul cum angajatorii isi trateaza angajatii noi! larafabian larafabian ...Deci, nu vor sa-ti faca contract de munca din prima sau cel tarziu a doua zi de munca.....cum e legal sau ce atitudine trebuie sa adopt in fata acestei ... (vezi toată discuția)