avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce ma sfatuiti sa fac in asemenea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce ma sfatuiti sa fac in asemenea imprejurari?!....uneori sunt disperata de modul cum angajatorii isi trateaza angajatii noi!

...Deci, nu vor sa-ti faca contract de munca din prima sau cel tarziu a doua zi de munca.....cum e legal sau ce atitudine trebuie sa adopt in fata acestei situatii?....va rog sa-mi raspundeti atat pentru angajarea pe perioada nedeterminata cat si pe perioada determinata.....Acum sa va spun cum mi s-a intamplat mie ....mi-au adus cim sa-l semnez abia dupa 4,5 sau 6 zile lucratoare....am prestat munca in folosul comunitatii fara pic (4,5,6) zile vechime, unii nici nu te platesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:19, 16 Martie 2013
Indiferent de tipul c.i.m. pe durata determinata sau nedeterminata, potrivit art. 16 C.mun., c.i.m. se incheie anterior inceperii activitatii de catre salariatul in cauza...

Prestarea muncii fara a avea incheiat un contract individual de munca constituie munca la negru , contraventie sanctionata aspra de catre ITM. Amenda fiind de :
- de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata fara c.i.m., in cazul angajatorului - situatie valabila pentru primirea la munca a pana la 5 persoane fara incheierea unui contract individual de munca

- de la 500 lei la 1.000 lei, pentru persoana fizica care presteaza munca fara a avea c.i.m.

Trebuia sesizat ITM-ul in cazul in care ati constata ca nu vi s-a incheiat c.i.m. si ati inceput deja munca...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de munca cu angajatorul silviu35 silviu35 CONTRACTUL se poate incheia fara o fisa medicala de catre angajator. (vezi toată discuția)
Angajare perioada determinata din somaj Gabrielle2 Gabrielle2 Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: sunt de doua luni in somaj (avand dreptul la 12 luni) si mi s-a propus o oferta de angajare pe perioadă ... (vezi toată discuția)
Perioada mica de proba in timpul somajului iulia1988 iulia1988 Buna seara! As dori sa stiu daca ,in condiitiile in care eu sunt in somaj si am gasit oarecum un loc de munca, exista vreun risc sa lucrez 2-3 zile in ... (vezi toată discuția)