As dori sa stiu daca ,in condiitiile in care eu sunt in somaj si am gasit oarecum un loc de munca, exista vreun risc sa lucrez 2-3 zile in proba fara contract pentru a vedea daca este ok jobul.Exista posibilitatea unei amenzi sau suspendarea somajului?
As mai dori sa stiu daca acest angajator m-ar lua din somaj daca este obligat sa faca contract pe 8 ore perioada nedeterminata sau poate face si contract part time.
Munca la negru este sanctionata cu amenda contraventionala de catre ITM , atat in dauna angajatorului , cat si in dauna angajatului.
art.260 c.mun.:
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
......
e) primirea la munca a pana la 5 persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata;
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
....
Se poate incheia orice tip de contract .. cu norma intreaga sau cu timp partial , pe durata determinata sau nedeterminata.
Munca la negru
JaredNor
Buna ziua. As dori sa stiu ce penalizari exista pentru un angajat ce munceste la negru mai bine de 2 3 ani ( sau stiu eu.. 10 ? ), el neavand un venit sigur pe ... (vezi toată discuția)