avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Am dreptul de vizita stabilit prin hotarare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Am dreptul de vizita stabilit prin hotarare judecatoreasca ...

Buna ziua,
Am dreptul de vizita stabilit prin hotarare judecatoreasca astfel, dupa implinirea varstei de 3 ani pot petrece 4 zile pe saptamana in perioada extra-scolara si 3 zile(weekend) in perioada scolara. Minorul doar ce a implinit 3 ani si merge la o gradinita privata cu program 'optional'. Fosta sotie refuza sa-mi permita sa o vad 4 zile sustinand ca se afla in perioada scolara. Eu consider ca am dreptul la vizita 4 zile deoarece gradinita nu are caracter scolar obligatoriu si didactic. Imi puteti spune va rog daca la varsta de 3 ani, mergand la gradinita optional se incadreaza juridic la fiind 'perioada scolara'? Multumesc
Cel mai recent răspuns: AdrianFerreira , utilizator 12:42, 22 Februarie 2025
Buna ziua

Gradinita este o forma de invatamant asa cum este definit de legea 17/2022, chiar daca, tinand cont de varsta copilului, nu este invatamant obligatoriu.

Prin urmare interpretarea fostei sotii este cea corecta.
Multumesc pentru raspuns dar legea 17/2022 spune ca perioada scolara incepe de la varsta de 6 ani iar intre 3-6 ani, minorul se afla in perioada prescolara. Hotararea de divort facand referire doar la perioada scolara ('pe perioada vacantei scolare') inteleg astfel ca dreptul la vizita se restrange incepand cu varsta de 6 ani sau cu anul 0 scolar

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Gradinita este o forma de invatamant asa cum este definit de legea 17/2022, chiar daca, tinand cont de varsta copilului, nu este invatamant obligatoriu.

Prin urmare interpretarea fostei sotii este cea corecta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discriminare in procedura de inscriere in invatamantul prescolar tmike11 tmike11 Problema intampinata este faptul ca gradinitele din municipiul Bucuresti refuza inregistrarea cererilor de inscriere a copiilor care implinesc 3 ani in anul ... (vezi toată discuția)
Contract cu clauze abuzive? dansastro dansastro Buna ziua, Pentru juristii activi in forum am rugamintea sa citeasca modelul de contract de mai jos si sa exprime un punct de vedere avizat privind ... (vezi toată discuția)
Vacante gradinite GabriellaBroscaru GabriellaBroscaru Buna ziua! As dori sa stiu, pentru ca in actul normativ nu face referire decat o data(perioada 31 octombrie - 8 noiembrie 2015, clasele din invatamantul ... (vezi toată discuția)