avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu CCC 2!!! Mai am o luna de efectuat din primul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu CCC 2!!! Mai am o luna de efectuat din primul CCC și ...

Concediu CCC 2!
Mai am o luna de efectuat din primul CCC și sunt însărcinată în două luni.
Dacă muncesc în următoarele 7 luni, până la nasterea celui de-al doilea copil, cu un salariu mai mare decât cel anterior, voi primi o indemnizație mai mare în CCC 2 sau rămâne valoarea celei anterioare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:14, 22 Februarie 2025
Buna ziua

Indemnizația se stabilește în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori nasterii copilului.

Deci da, daca in urmatoarele luni realizati venituri mai mari, indemnizatia va fi mai mare.
În situația în care persoana care a beneficiat de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului naște unul sau mai mulți copii într-o perioadă de până la 12 luni de la finalizarea concediului pentru creșterea copilului anterior, dacă din calculul indemnizației rezultă un cuantum al indemnizației lunare pentru creșterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizației primit anterior nașterii celui din urmă copil, se acordă indemnizația lunară pentru creșterea copilului primită pentru copilul anterior.

Atentie, totusi, si la valorea concediului de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil vgeorge vgeorge In cazul in care, la salariul minim pe economie (1050 Ron), fiind in concediul medical din prima luna da sarcina - venit de 75% din salariul minim, care este ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul a indemnizatiei de crestere copil/concediului de maternitate alexfelea alexfelea poate afecta concediul medical acordat in perioada celor 6 luni care compun baza de calcul, la calcularea concediului prenatal,postnatal sau indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ilincacsm ilincacsm Buna ziua, am o nelamurire. Momentan ma aflu in ccc si am o fetita care va implini 2 ani pe 15 octombrie, deci eu ar trebui sa revin la servici incepand cu ... (vezi toată discuția)