Bună. Am debutat în funcție la același angajator, cu un act adițional cu o perioadă de probă de 120 de zile. În această perioadă de 120 de zile am dorit să demisionez, iar angajatorul mi-a spus ca nu pot decât cu o perioadă de preaviz de 45 de zile. Este legală solicitarea de preaviz ținând cont de perioada de probă din actul adițional?
1. Art.31 alin. (3) din Codul muncii: „pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la inițiativa oricăreia dintre părți, fără a fi necesară motivarea acesteia”.
2. Daca va dati demisia , atunci aceasta poate fi cu sau fara preaviz.
În timpul sau la finalul perioadei de probă, puteți comunica angajatorului o simplă notificare, prin care să-i aduceți la cunoștință inițiativa dumneavoastră privind încetarea contractului dumneavoastră individual de muncă în temeiul art. 31 alin. (3) din Codul muncii. Nu o intitulați „demisie” și nu vă raportați la prevederile legale care reglementează această instituție. Oricare parte poate avea inițiativa încetării contractului individual de muncă printr-o simplă notificare, nemotivată, fără acordarea vreunui termen de preaviz. Angajatorul este obligat, în această situație, să ia act de încetarea contractului dumneavoastră individual de muncă și să dispună demersurile corespunzătoare.
Demisie
edward71
Este adevarat ca se poate demisiona si fara sa semnezi demisia( am vorbit telefonic cu secretara si mi-a zis ca nu este obligatorie prezenta mea si ca se poate ... (vezi toată discuția)