avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrez la privat pe fluturas am trecut brutul 6413 lei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrez la privat pe fluturas am trecut brutul 6413 lei in mina ...

Lucrez la privat pe fluturas am trecut brutul 6413 lei in mina primesc 3600 lei net și bonurile de masa ziua și bonul.
Angajatorul are drept să îmi taie din salariu dacă nu acoperă cheltuielile și nu are profit.
E obligat angajatorul să stai 8 ore la munca ai activitate sau nu ai deloc.

Cel mai recent răspuns: Magie1 , utilizator 19:01, 22 Februarie 2025
1. Salariatul are dreptul la salarizare pentru munca depusa.

2. Angajatorul are obligatia sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca.

3. Neplata intergrala a salariului poate face obiectul; unei sesizari la ITM sau unei actiuni in intanta ori unei proceduri de mediere/conciliere.
La concediere colectiva,sau concedierea angajatului se poate face remediere cu angajatorul sa nu se ajungă în instanță.
Cînd se face reclamație la ITM se poate scrie toate neregulile pe care le are angajatorul.

Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Februarie 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Despre ce remediere vorbiti?

2. In sesizarea la ITM puteti mentiona orice neregula a angajatorului in legatura cu legislatia muncii.

=====
Incercati sa nu mai citati raspounsurile.
Într-e angajat și angajator ptr concediere se poate ajunge la cale amiabila ptr a se evita un conflict în instanță.
Ultima întrebare.

Cornel Vasile a scris:

1. Despre ce remediere vorbiti?

2. In sesizarea la ITM puteti mentiona orice neregula a angajatorului in legatura cu legislatia muncii.

=====
Incercati sa nu mai citati raspounsurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie mctzoana mctzoana As dori sa stiu daca mi depun demisia luna aceasta, am dreptul sa iau bonurile de masa aferente lunii iunie si ce zile mai lucrez din iulie. Daca da, si ... (vezi toată discuția)
Salariu calculat gresit si lipsa bonuri de masa costinbran costinbran Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am lucrat doua luni si 5 zile la un angajator care era foarte \"promitator\" la inceputul colaborarii. Totul s-a dovedit ... (vezi toată discuția)
Unde pot reclama un patron care refuza sa plateasca personalul ? costy0866 costy0866 Unde pot reclama un patron care nu a mai achitat salariile complete de peste 8 luni , doar sume derizorii din sumele cuvenite gen jumatate din salariu , nu da ... (vezi toată discuția)