avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sulta contra revendicare fizica a unei cote parti de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sulta contra revendicare fizica a unei cote parti de moștenire. Am o cota parte dintr-o moștenire evidențiată prin certificat ...

Am o cota parte dintr-o moștenire evidențiată prin certificat de mostenitor, eu vreau sa le cedez partea mea celorlați moștenitori contra unei sulte,dar ceilalți moștenitori vor sa preiau fizic partea mea de moștenire care este insignifianta fata de cheltuielile și imposibilitatea de valorificare a acesteia.
Întrebarea este dacă ceilalți moștenitori ma pot obliga sa iau fizic partea ce mi se cuvine refuzând să-mi plătească sulta și sa ia ei cota parte ce-mi revine,ce pot face în cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 14:04, 23 Februarie 2025
Bineinteles ca nu ii puteți obliga oe ceilalți sa va ia cota dacă nu va pot da sulta.
Cereti în instanta partajul, cereti sa lu se atribuie cota dvs și dacă nu doresc, sa se vândă și sa se imparta banii.
Taxa de timbru e de 3% din valoarea totala a ce vreți sa impartiti.
Problema se soluționează doar în instanta în cazul în care rezolvarea amiabila nu este posibila.Nu va poate obliga nimeni nimic...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa mama stefanica1975 stefanica1975 Buna ziua, Mama mea a decedat in martie 2013,la data aceea fiind casatorita si detinand impreuna cu sotul un apartament si mostenind dupa mama acesteia o ... (vezi toată discuția)
Urmare unei succesiuni dupa moartea tatalui, o sa dețin o cota ... 12254 12254 Urmare unei succesiuni dupa moartea tatalui, o sa dețin o cota de aproximativ 10 % dintr-un apartament, cei 90 % o sa fie partea unui frate ce va primi cota ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,in situația in care fratii se hotărăsc sa dezbată ... Ciobotaru vasilica Ciobotaru vasilica Buna ziua,In situația in care fratii se hotărăsc sa dezbată moștenirea iar unii dintre ei nu pot participa financiar sau nu vor ,(iar la partea lor nu ... (vezi toată discuția)