avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... În anul 2022, ca împuternicit, la o adresă de la ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

În anul 2022, ca împuternicit, la o adresă de la țară am ...

În anul 2022, ca împuternicit, la o adresă de la țară am reziliat contractul de energie electrică a două contoare, și contractul a fost trecut de la Restart Energy la Electrica Furnizare. Am plătit regulat facturile către Electrica Furnizare pentru ambele contoare când la începutul anului 2023 am primit facturi emise de către Eon Energie pentru unul din contoare. Nu i-am dat importanță, pentru că facturile de la Eon Energie deși au făcute corect pe numele titularului cu numărul contorului respectiv, dar adresa era din satul vecin precum și codul poștal,
Deci în cursul anului 2023 până aproape de mijlocul anului 2024 am plătit regulat facturile emise de către Electrica Furnizare și am omis facturile de la EON Energie. După multe telefoane și mail-uri am aflat că doar după o lună de la rezilierea contractului cu Restart Energy și trecerea la Electrica Furmizare, contractul mi-a fost transferat către EON Energie pe baza notificării primite de la Operatorul de Distribuție. După o perioadă, curentul mi-a fost deconectat. Datorită faptului că la Electrica Furnizare am avut facturi plătite pe o perioadă mai multă de un an și jumătate, am încercat să rezolv să fie trecut contractul înapoi la ei,neavând niciodată factură neplătită sau cerere de reziliere sau mutare a contractului la EON Energie. Locația fiind căteva luni fără energie după multe umblături, certuri neavând altă soluție de a-mi reconecta curentul , am fost nevoit să achit facturile retroactiv către EON Energie, urmând să cer de la Electrica Furnizare returnarea sumelor platite pe perioada 2022-2024.
Nu am reușit să recuperez aceste sume nici până astăzi. La mail-urile trimise ori nu vine răspuns, ori la insistențele mele se răspunde că se va verifica situația sau într-un mail mi-au scris cu data specificată că au trimis banii. Verificănd conturile de pe care le-am plătit facturile nicăieri nu am găsit sumele returnate. La cererea mea prin care am cerut să-mi trimită o dovadă cu plata efecttuată ca să pot verifica si eu mai bine, încă nu am primit nici un răspuns.

Aș dori să mă sfătuiți ce să fac și sunt hotărât de a apela la instanță pentru a se rezolva odată cazul.

Cu mulțumiri, Tony

Alte discuții în legătură

Plata factura restanta la eon Florentina_A Florentina_A O persoana in varsta de 70 de ani, avea la plata o factura restanta si, intre timp a venit si factura curenta. Din varii motive, a ales gresit factura pe care ... (vezi toată discuția)
E.on vrea sa ma execute. cum procedez? tushu tushu Bună ziua, vă reţin atenţia cu o problemă. Locuim într-un duplex de circa 5 ani. În urmă cu circa trei luni, am descoperit că, în toată această ... (vezi toată discuția)
Reprezentantii eon pot incalca proprietatea fara acordul nostru? georgianaflorina georgianaflorina Acum cateva zile reprezentantii EON energie au intrat la noi in curte cand noi nu eram acasa, fara acordul nostru pentru a ne deconecta energia electrica ... (vezi toată discuția)