avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Timbrare cerere de iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Timbrare cerere de iesire din indiviziune

Buna ziua! Am si eu o nelamurire legata de timbrarea cererilor de chemare in judecata.. mai exact trebuie sa introduc o cerere de iesire din indiviziune a curtii unei case mostenite( mostenitorii casei sunt eu si inca 2 persoane), iar curtea casei, practic intrarea, aleea pe care se intra este in indiviziune cu primaria.. deci noi, toti 3 mostenitori plus primaria..pe apx 100 mp. Intrebarea mea este cum va fi calculata taxa de timbru? Stiu ca e de 3% din valoarea de impartit, adica din curte, dar cine estimeaza valoarea curtii si pe baza a ce? Instanta o sa ne ceara noua sa estimam valoarea? Si pentru asta de unde iau preul cu care se vinde mp? Sau pot sa zic eu doar dupa calculul meu subiectiv? Nu inteleg..

Alte discuții în legătură

Taxe judecatoresti nicole852107 nicole852107 buna ziua,am si eu o nelamurire in ceea ce consta, achitarea taxelor de judecata.am deschis un proces de mostenire si iesire din indiviziune pe casa si curtea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am urmatoarea speta: o casa lasata mostenire de 2 ... Maria11223344 Maria11223344 Buna ziua! Am urmatoarea speta: o casa lasata mostenire de 2 parinti decedati.. mostenitorii sunt fiica si fiul..fiul decedat, pt el vine la mostenire fata ... (vezi toată discuția)
Impozit 2% si tva eldeea77 eldeea77 Am o mare nelamurire; am cumparat un teren acum 3 ani cu inca doi prieteni, in parti egale; acum, fiecare dintre noi am vrea sa ne construim cate o casuta ( ca ... (vezi toată discuția)