avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit 2% si tva
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit 2% si tva

Am o mare nelamurire; am cumparat un teren acum 3 ani cu inca doi prieteni, in parti egale; acum, fiecare dintre noi am vrea sa ne construim cate o casuta ( ca doar de asta l-am luat); pentru asta trebuie sa facem fiecare cadastru si normal un act la notar de separare; inca sunt socata de raspunsul notarului, cum ca fiecare dintre noi ar trebui sa plateasca pentru asta impozitul de 2% si tva din valoarea terenului, adica vreo 15000 ron de fiecare ( din care 4000 ron ar fi taxa notariala); cica acum nu mai conteaza daca faci vanzare-cumparare, donatie, separare, mostenire, whatever ; toate se taxeaza la fel; de ceeeeeee? cine a introdus legea asta aberanta? Daca vindeam ca sa ma imbogatesc intelegeam, dar vreau sa-mi fac doar o casa.Cui ar trebui sa ma adresez pentru eroarea asta?#-o
Cu impozitul asa e, dar TVA? De ce sa platiti TVA?
Cred ca e mai ieftin daca faceti iesire din indiviziune in instanta.... Adica unul din voi ii da in judecata pe ceilalti doi pentru a se face iesirea din indiviziune si la primul termen depuneti un contract de tranzactie cu modul in care va intelegeti sa impartiti terenul.
Nu ai cui sa te adresezi!!! Ghinion ! #-o Asta e legea si noi nu putem decat sa o aplicam ... sau mai bine sa o interpretam :D . Cel mai ieftin iesiti daca faceti un proces de iesire din indiviziune la instanta competenta unde trebuie sa achitati doar taxa de timbru si timbrul judiciar iar pana la primul termen sau in actiunea de chemare in judecata specificati modul in care doriti sa va impartiti terenul. Dar recomandarea mea e sa va intelegeti inainte de a trece asta pe hartie!
merci de raspuns; stiam de treaba asta , ca asa mi-a sugerat si notarul sa fac; ar trebui sa angajez un avocat pentru asta?
eldeea77 a scris:

merci de raspuns; stiam de treaba asta , ca asa mi-a sugerat si notarul sa fac; ar trebui sa angajez un avocat pentru asta?


Daca credeti ca va descurcati singur cu redactarea actiunii si a contractului de tranzactie... atunci nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune. zatara zatara Salutare! V-as fi recunoscator pentru informatii legate de urmatoarea situatie: Detin impreuna cu un prieten un teren intravilan agricol de 1000 mp, in ... (vezi toată discuția)
Contractul de tranzactie este cea mai ieftina solutie de iesire din indiviziune ? omidee omidee Suntem 4 mostenitori , mama si trei copii, ai unui teren de 1550 mp ( care conf.certificatului de mostenitor se imparte in mod egal celor patru ) si a unui ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune simidemi simidemi va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: in urma unei succesiuni trebuie facuta iesirea din indiviziune . care sunt pasii ce trebuie urmati si calea cea ... (vezi toată discuția)