avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesirea din indiviziune

va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: in urma unei succesiuni trebuie facuta iesirea din indiviziune . care sunt pasii ce trebuie urmati si calea cea mai ieftina?
precizez ca e vorba de o casa la tara cu gradina aferenta si mai multe parcele de teren pe camp (arabil).
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
simidemi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 09:43, 10 Februarie 2011
Pentru a efectua iesirea din indiviziune va trebui sa va adresati unui cabinet notarial public. In plus, va trebui sa luati legatura cu o persoana autorizata sa efectueze lucrari de cadastru si tompometrie. Depinde ce detineti, casa si teren, apartament etc.
In urma stabilirii cotelor indivize si a dezmembrarii corpului de proprietate, fiecarui mostenitor i se va face carte funciara separata pe imobil.
Varianta cea mai ieftina e ca odata cu dezbaterea succesorala sa faceti si partajul succesoral la notar.
e facuta deja succesiunea...deci ar trebui sa apelez la acelasi notar pentru partaj succesoral? e posibil sa fie mai ieftin la acelasi notar?
pentru acel "partaj succesoral" in cazul in care doriti sa impartiti un teren in 2-3parti v-a trebui sa apelati la un autorizat cadastru (gasiti lista la ocpi din jud dvs) pentru a face parcelarea , ideal (ieftin) ar fi sa nu impartiti fiecare teren in 2-3 parti ci sa va intelegeti ca fiecare sa primeasca cate un teren doua ... astfel incat sa nu fie nevoie de documentatia de parcelare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indiviziune aledical aledical BUNA ZIUA; AVEM UN TEREN SI VREAU SA FACEM IESIREA DIN INDIVIZIUNE ,CE ACTE AVEM NEVOIE ? CIT DUREAZA? CIT COASTA? UN DE SE FACE? (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune cristi_tmm cristi_tmm nu stiu daca am nimerit unde trebuie... am si eu o mare nelamurire.am avut in proprietate, impreuna cu sotul meu, un teren de 475 mp pe care exista 2 ... (vezi toată discuția)
Din nou succesiune! Mr.M Mr.M Buna ziua! Domnilor, va rog, sa ma luminati si pe mine. Pe un titlu de proprietate (teren extravilan) sunt 5 mostenitori dupa tata. Doi dintre mostenitorii ... (vezi toată discuția)