buna ziua,am si eu o nelamurire in ceea ce consta, achitarea taxelor de judecata.am deschis un proces de mostenire si iesire din indiviziune pe casa si curtea casei.am scos valoarea de impozitare de la primarie cu valoarea casei si a terenului de 17800 lei.cat e taxa care trebuie sa o platesc pentru judecatorie??? am primit de curand acasa citatia,in care se mai specifica caci trebuie sa achitam suma de 3850,pana la data primei infatisari.ESTE POSIBIL SA FIE GRESEALA?. a) MOSTENITORI PE CASA SUNTEM 4,cu cotele parti de:5/8 eu si mama,iar cealalta parte de 3/8 sotia si fiica unchiului. b) 1. PE CURTE avem de facut iesirea din indiviziune cu un var cu cota parte de 3/8 din curte(detine curtea prin contract de donatie facut de tatal meu) 2. iesire din indiviziune pe casa si curte cu sotia si fiica unchiului cu cota de 3/8. CAT E TAXA CARE TREBUIE ACHITATA IN CONDITIILE ACESTEA??tata e decedat din 1995 iar unchiul a decedat anul acesta in martie,iar dosarul a fost innaintat in instanta din luna septrembrie. va multumesc.
In primul rand trebuie ca adeverinta de la primarie cu valoarea de impozitare sa se refere strict la suprafata de impartit.
Taxa de timbru care se plateste pentru iesirea din indiviziune este 3% din valoarea bunurilor de impartit. Faceti calculul si vedeti daca este corecta suma.
Neplata taxei de timbru poate duce la respingerea actiunii.
in adeverinta de la primarie este trecuta valoare pentru casa plus cea pentru curte,insumand suma 17800 lei.pe foaia respectiva nu se specifica cine care cum are parte acolo.deci eu achit pentru toti ca ulterior sa-mi recuperez banii,dar si asa 3% din valoare este 534 lei....chiar nu inteleg de unde au scos suma de 3850 lei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!