buna seara,am o problema destul de mare!!am nevoie de copia certificatului de deces al unchiului si nu stiu cum pot sa fac rost de ea...vreau sa facem iesirea din indiviziune si sotia nu mi-l da.ma ajutati umpic va rog???trebuie sa-mi dea avocata ceva hartie la mana in care sa se specifice la ce-mi trebuie si la ce foloseste??daca ea are 1/4 din 8/8 putem iesi din indiviziune?ce se intampla daca nu accepta despagubirea?trebuie sa platesc ceva pentru caci domiciliul decedatului este in alt judet?in cat timp se elibereaza?va multumesc!!
Pentru iesirea din indiviziune, se presupune ca exista deja un certificat de mostenitor.
Ceea ce doriti dvs., cred ca este o dezbatere de succesiune (de pe urma defunctului unchi) si o iesire din indiviziune, cota unchiului dvs. apartinand in acest moment, mostenitorilor acestuia.
Nu cred ca puteti obtine certificatul de deces in acest moment.In cadrul procesului, instanta poate solicita si obtine informatii privind pe defunctul dvs. unchi, respectiv, data si locul decesului sau/si daca s-a dezbatut succesiunea de pe urma acestuia, daca certificatul nu va fi depus de catre mostenitorii acestuia, la solicitarea instantei.
Le luam pe rand.
1) Copie dupa certificatul de deces nu puteti obtine insa puteti sa cereti primariei sa va elibereze o adeverinta din care sa rezulte ca la data de ... s-a inregistrat in registrul tinut de primaria X decesul numitului ... fiul lui ... si al .... Aceasta adeverinta este suficienta pentru dezbaterea succesiunii. Alternativ, puteti cere instantei sa se adreseze primariei cu o cerere pentru eliberarea unui extras dupa inregistrarile din registrul de decese ori sa o oblige pe matusa sa depuna la dosar copia certificatului de deces. Temeiul legal al acestor cereri catre instanta se afla in art. 172 si 175 din Codul de procedura civila.
2) Nu trebuie sa va dea avocatul nimic pentru ca d-voastra il imputerniciti pe el, nu invers.
3) Nimeni nu poate fi tinut in indiviziune (728 C. civ.) asa ca indiferent de cotele coindivizarilor se va iesi din indiviziune la cererea unuia din ei.
4) Daca nu accepta despagubirea o sa-i faceti o oferta reala de plata si ii veti consemna suma la CEC.
suntem 2 mostenitori pe casa eu si unchiul.....acum trebuie sa iesim din indiviziune,cu fiica din prima casatorie si a 2 a sotie ,el fiind decedat (din luna martie anul acesta),am inteles de la avocata caci daca nu am certificatele de cesatorie si cel de deces instanta imi refuza dosarul!!!!e adevarat???
caci daca citatia se intoarce in instanta cu stampila DECEDAT atunci cum ramane??ce dumnezeu pot sa fac??chiar nu imi zice nimeni exact??deci el e decedat din luna martie,cumva trebuie sa ies la liman,nu??chiar asa de prost sunt facute legile astea?vreau sa ma lamuresc si sa nu-mi scape nimica!
Mostenire
nicole852107
buna ziua,vreau sa dezbatem mostenirea dupa tata,in acelasi timp sa iesim si din indviziune cu casa.3/8 sunt ale uni unchi care a decedat in luna martie anul ... (vezi toată discuția)