avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune la notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune la notar

sa presupunem caci x si z sunt de acord pentru dezbaterea succesiunii la notar pe terenuri,ce acte se cer?notarul cere si expertize de constatare?:">?,daca sunt trecute terenurile cu nr topo este suficient?este nevoie si de masuratori actualizate?intreb caci terenurile sunt masurate in stanjeni si jugar.nu stiu cit de precis este masurata suprafata fiecarui teren.valoarea o da notarul?taxele se platesc in functie de grila pe care o are?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 00:48, 26 Octombrie 2011
Dezbaterea succesiunii este una iar iesirea din indiviziune alta.
Acte pt. dezbatere:
- Anexa 24 de la Primăria de domiciliu al defunctului;
- Certificatul de deces al defunctului;
- Certificatul de căsătorie al soţului supravieţuitor (dacă este cazul);
- Certificatul de naştere pentru fii moştenitori;
- Certificatul de naştere şi căsătorie pentru fiicele moştenitoare;
- Actele de proprietate pentru bunurile moştenite, Certificat de acţionar, Cărţi de identitate ale autovehiculelor etc.;
- Declaraţii de renunţare la succesiune (dacă este cazul);
- Declaraţii de acceptare a succesiunii (dacă este cazul);
- Pentru minori şi incapabili – dispoziţie de curator eliberată de Autoritatea Tutelară.

Acte pentru partaj:
- certificat de deces al defunctului a carui mostenire se partajeaza
- certificate de nastere ale mostenitorilor
- BI/CI/Pasaport mostenitori
- actele de proprietate ale bunurile supuse partajului
- tranzactia prin care se pune capat starii de indiviziune dintre mostenitori cu privire la bunurile mostenite
- taxa timbru si timbru judiciar

da...ai drepatate,imi vina sa si rad,citisem o speta si am ramas cu gindul la dezbaterea succesiunii,rusine sa-mi fie!!!nu,eu defapt vreau sa fac o iesire din indiviziune pe terenuri.si nu stiu exact ce trebuie sa fac.instanta sigur cere expertiza de evaluare pentru taxa de timbru...nu-i asa?care ma gindesc caci costa o avere:((,pe cind la notar as scapa de ea?!!sau care este procedeul?fiecare se alege cu cota parte urmand sa ne facem singuri actele cadastrale?cum este mai bine?
ia cititi dvs randul subliniat din lista de mai sus. Faceti o tranzactie si stabiliti ce si cum primeste. Inclusiv o schita pe actualele harti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj teren Stelian Brotea Stelian Brotea Buna ziua, Pe titlul de proprietate sunt 3 mostenitori. Unul dintre ei nu vrea sa faca succesiune dupa parinti ca sa putem face partajul terenului. Daca ... (vezi toată discuția)
Succesiune dumitruv dumitruv soacra mea a decedat in iulie2010.avea 2 fii,unul decedat la randul sdau cu 2 baieti si unul in viata. stiu ca ca nepotii soacrei au dreptul la succesiune dupa ... (vezi toată discuția)
Rog raspuns de profesionist sejc_2010 sejc_2010 in urma decesului unui unchi care locuia in ploiesti si care nu a avut copii am mostenit un teren impreuna cu inca 7 veri din 4 frati.am facut iesirea din ... (vezi toată discuția)