avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rog raspuns de profesionist
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rog raspuns de profesionist

in urma decesului unui unchi care locuia in ploiesti si care nu a avut copii am mostenit un teren impreuna cu inca 7 veri din 4 frati.am facut iesirea din indiviziune prin tranzactie dar fara sa se specifice cat revine fiecaruia.cand sa facem impartirea au inceput sa apara nemultumiri.pot sa cer unei instante judecatoresti sa stabileasca cat revine fiecaruia si in principal mie?se cheama partaj?nu locuiesc in ploiesti si in aceasta situatie ma pot adresa judecatoriei pe raza teritoriului care locuiesc sau trebuie si partajul sa se faca la ploiesti?multumesc pt. indrumare.
Cel mai recent răspuns: Teodor Mecu , Avocat 20:23, 4 August 2010
eu inteleg ca atunci cand se iese din indiviziune prin tranzactie se arata si ce si cat le revine partilor,
poate ati facut doar taxa de succesiune care va arata pe toti 8 ca mo;tenitori dar nu si cat are fiecare
daca este doar taxa de succesiune atunci puteti cere partajul si se cere la instanta unde a avut domiciliul defunctul adica unchiul dvs
@dodosan, ar fi de preferat ca macar noi sa ne exprimam cum trebuie. Sa-i zicem procedura succesorala, dezbaterea succesiunii, cumva, dar sa nu contribuim la raspandirea acestei expresii zgarietoare pe creier ”taxa de succesiune”.

@sejc_2010, nu-mi imaginez cum poate sa arate o tranzactie avand ca obiect iesirea din indiviziune (=partaj) in care sa nu se specifice cat ii revine lui X, lui Y etc. in urma impartelii. Rostul impartelii e tocmai acela de a afla de unde si pana unde tine lotul lui X din ...gramada de impartit (din parcela mai mare) sau care este terenul primit de X din cele n terenuri aflate in indiviziune.

Nu cred ca vi se poate raspunde concret la intrebare fara sa citeasca cineva cuprinsul acelei tranzactii. Ati stabilit prin e doar masa succesorala si cotele ce revin fiecarui mostenitor din masa succesorala? Atunci nu e o tranzactie de iesire din indiviziune.

Nu, nu va puteti judeca la instanta de la domiciliul dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 4 August 2010
romascanu, moderator
ori va duceti la notariat sa faceti iesirea din indiviziune ori introduceti actiune cu acelasi obiect in instanta.
da colega ai dreptate, imi cer scuze =D>:))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in partaj ionu roman ionu roman un unchi a formulat o actiune in partaj, de iesire din indiviziune! exista un model de intampinare pentru o asemenea actiune! Tin sa arat faptul ca unchiul a ... (vezi toată discuția)
Succesiune oana_ic oana_ic Cum se impart bunurile in cazul unei succesiuni, ca urmare a decesului parintilor, succesiunea deschizand-o cei 2 copii, singurii mostenitori. Este vorba de un ... (vezi toată discuția)
Taxa succesiune Succesorul Succesorul Buna Ziua, Tatal meu a decedat acum citeva luni. Mama mea si cu mine suntem singuri mostenitori. Mama impreuna cu tata detin un apartament si un teren. ... (vezi toată discuția)