avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Contestare decizie reducere activitate invatamant
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Contestare decizie reducere activitate invatamant

Știe vreun coleg care este procedura de contestare a deciziilor de restrângere a activității cadrelor didactice? Nu contestarea rezultatelor după redistribuire, ci decizia de restrângere a activității în sine. În concret, învățător titular de sprijin, în prezent cu un număr mai mare de copii decât prevede legea (sub nicio formă nu există real reducere de activitate în prezent). Nu s-au efectuat încă înscrierile pentru anul 2025-2026, dar conducerea a publicat tabelul cu reducerea de activitate, fără a cunoaște măcar nr. de copii pentru anul următor.
Cel mai recent răspuns: ama.ppsc , utilizator 08:28, 25 Februarie 2025
Decizia nu cred ca se poate contesta , dar cea de concediere da.
Vă mulțumesc pentru răspuns. Într-adevăr pe lege nu este prevăzută o procedură (un termen, o instanță), însă mă gândeam că decizia, fiind emisă de ISJ, are caracterul unui act administrativ individual și în consecință, se poate ataca pe această cale. Ce părere aveți?
Decizia nu este individuala , ci colectiva in ceea ce priveste restrangerea activitatii.

Accesul liber la justitie va da dreptul sa promovati o actiune in instanta, dar eu nu vad cum ati putea motiva actiunea.
Revin cu un update. Am descoperit un text de lege relevant, respectiv art. 110 din Metodologia de mobilitate 2025-2026 aprobată prin OME 7495/2024: ,,Contestațiile privind mobilitatea personalului didactic de predare pe posturi didactice/catedre se adresează instituției/unității de învățământ organizatoare la termenele prevăzute de Calendar sau în termen de cel mult 2 zile lucrătoare de la afișarea/comunicarea rezultatelor în afara termenelor prevăzute în Calendar și se soluționează de consiliul de administrație al acesteia în termen de cel mult 2 zile lucrătoare de la depunere. Hotărârile consiliului de administrație al instituției/unității de învățământ pot fi atacate numai prin procedurile contenciosului administrativ, contestațiile reprezentând plângeri prealabile reglementate de art. 7 din Legea nr. 554/2004, cu modificările și completările ulterioare.” Așadar, din ce înțeleg, decizia de atacă cu contestație (care ține loc de procedură prealabilă), iar ulterior se poate ataca în contencios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii specifice pretransfer - pot fi contestate juridic? ContSters53977 ContSters53977 Conform prevederilor METODOLOGIEI - CADRU PRIVIND MOBILITATEA PERSONALULUI DIDACTIC DIN ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR ÎN ANUL ŞCOLAR 2015-2016, art.29, ... (vezi toată discuția)
Anulare act administrativ - contencios administrativ - litigiu cu inspectoratul scolar judetean pavelvioleta pavelvioleta Cu permisiunea dumneavoastra as vrrea daca se poate sa va supun atentiei cazul meu: Sunt ing. chimist titular la un Gr. Sc. Adm. si absolventa 2009 de ... (vezi toată discuția)
Aviz detasare in interesul invatamantului Takeda Takeda Buna ziua, Va adresez urmatoarea intrebare: Doresc sa ma detasez anul acesta in interesul invatamantului, iar metodologia spune ca pentru acest lucru am ... (vezi toată discuția)