Știe vreun coleg care este procedura de contestare a deciziilor de restrângere a activității cadrelor didactice? Nu contestarea rezultatelor după redistribuire, ci decizia de restrângere a activității în sine. În concret, învățător titular de sprijin, în prezent cu un număr mai mare de copii decât prevede legea (sub nicio formă nu există real reducere de activitate în prezent). Nu s-au efectuat încă înscrierile pentru anul 2025-2026, dar conducerea a publicat tabelul cu reducerea de activitate, fără a cunoaște măcar nr. de copii pentru anul următor.
Vă mulțumesc pentru răspuns. Într-adevăr pe lege nu este prevăzută o procedură (un termen, o instanță), însă mă gândeam că decizia, fiind emisă de ISJ, are caracterul unui act administrativ individual și în consecință, se poate ataca pe această cale. Ce părere aveți?
Revin cu un update. Am descoperit un text de lege relevant, respectiv art. 110 din Metodologia de mobilitate 2025-2026 aprobată prin OME 7495/2024: ,,Contestațiile privind mobilitatea personalului didactic de predare pe posturi didactice/catedre se adresează instituției/unității de învățământ organizatoare la termenele prevăzute de Calendar sau în termen de cel mult 2 zile lucrătoare de la afișarea/comunicarea rezultatelor în afara termenelor prevăzute în Calendar și se soluționează de consiliul de administrație al acesteia în termen de cel mult 2 zile lucrătoare de la depunere. Hotărârile consiliului de administrație al instituției/unității de învățământ pot fi atacate numai prin procedurile contenciosului administrativ, contestațiile reprezentând plângeri prealabile reglementate de art. 7 din Legea nr. 554/2004, cu modificările și completările ulterioare.” Așadar, din ce înțeleg, decizia de atacă cu contestație (care ține loc de procedură prealabilă), iar ulterior se poate ataca în contencios.