avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Paternitate, schimbare nume copil major
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Paternitate, schimbare nume copil major

Sunt tatal unei fete de 18 ani, impliniti de aceasta in ianuarie 2025. Sunt divortat de mama unicei mele fete din 2012. Fiica mea nu mai doreste sa imi poarte numele si doreste sa preia numele tatalui vitreg, urmand sa faca demersuri in acest sens cat de curand, dat fiind ca a implinit 18 ani. Mai sunt obligat sa ii platesc pensie alimentara pana la 26 de ani, daca renunta la numele meu dar si la mine, ca tata? Unica mea fiica va mai mosteni ceva de la mine, dupa decesul meu? care sunt conditiile ca ea sa renunte la nume si la mine ca tata?
Cel mai recent răspuns: Lrsdl , utilizator 23:53, 24 Februarie 2025
Faptul că fiica dvs dorește să își schimbe numele de familie nu înseamnă că renunță la dvs, ca tata, și cu siguranță nu vă scutește de obligațiile pe care le aveți în calitate de părinte. Dacă aceasta se va afla în continuarea studiilor, da, cu siguranță aveți obligația de întreținere până la finalizarea studiilor, fără a se putea depăși vârsta de 26 de ani. De asemenea, în calitate de fiică și moștenitor rezervatar, aceasta vă va moșteni. Schimbarea numelui se poate realiza pe cale administrativă.

emil321 a scris:

Sunt tatal unei fete de 18 ani, impliniti de aceasta in ianuarie 2025. Sunt divortat de mama unicei mele fete din 2012. Fiica mea nu mai doreste sa imi poarte numele si doreste sa preia numele tatalui vitreg, urmand sa faca demersuri in acest sens cat de curand, dat fiind ca a implinit 18 ani. Mai sunt obligat sa ii platesc pensie alimentara pana la 26 de ani, daca renunta la numele meu dar si la mine, ca tata? Unica mea fiica va mai mosteni ceva de la mine, dupa decesul meu? care sunt conditiile ca ea sa renunte la nume si la mine ca tata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara cu alt nume dupa 18 ani Ellyn Ellyn Buna dimineata! Copilul meu primeste pensie alimentara ,a implinit zilele trecute 18 ani si e in clasa a xl-a,doreste sa renunte la numele tatalui si sa poarte ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului flaviac flaviac as vrea sa stiu care sunt consecintele in cazul in care copilul nu poarta numele tatalui biologic, tatal biologic este trecut in certificatul de nastere, dar ... (vezi toată discuția)
Lmpartirea bunurilor sorinelo sorinelo tata regaseste fiica din prima casatorie dupa 30 ani e stabilita in germania, a fost casatorit si a divortat dupa 6 ani platitor de pensie alimentara pana la ... (vezi toată discuția)