avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, As dori sa stiu daca ma pot pensiona ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, As dori sa stiu daca ma pot pensiona anticipat. Sunt ...

Buna ziua,
As dori sa stiu daca ma pot pensiona anticipat.
Sunt biolog cu 36 de ani de vechime in activitate, din care 11 ani si 8 luni (trecute in cartea de munca) am avut grupa a II a de munca.
Care ar fi conditiile de pensionare anticipata si ce acte ar trebui sa contina dosarul de pensionare, tinand cont ca am avut mai multe locuri de munca?
Multumesc foarte frumos! CM
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:16, 25 Februarie 2025
Luna si anul nasterii.
Data nasterii 07.02.1967
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensie anticipată (cu penalizare : Incepand cu Februarie 2025, cu un stagiu intre 35 ani si 40 ani

Pentru 11 ani lucrati in grupa a II-a , beneficiati de o reducere a varstei de pensionare cu 3 ani si 8 luni , varsta de pensionare ar fi 59 ani si 4 luni (Iunie 2026)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta limita pentru pensionare marin1981 marin1981 Am 51 de ani impliniti.Am o vechime in munca de 30 de ani , din care 10 ani sunt la gr II.Imi puteti spune , va rog, care este varsta limita la care pot iesi ... (vezi toată discuția)
Pensionare parțial anticipat Paius Genuta Paius Genuta Am 54 de ani și 33 ani munciți din care 16 ani grupa 2 pot ieși la pensie fara penalizare (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala - perioada de diminuare victoriac victoriac Buna ziua, ma numesc Victoria, sunt nascuta in oct. 1954 si cf anexei 6 din legea 263, data iesirii la pensie la limita de varsta este anul 2014 la un ... (vezi toată discuția)