avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua! Copilul meu a pus la vânzare pe olx niște ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua! Copilul meu a pus la vânzare pe olx niște adidași, ...

Buna ziua!
Copilul meu a pus la vânzare pe olx niște adidași, a fost contactat în scurt timp de asa zis cumpărător și a cerut detalii pe whatsapp și face plata pt ei si i-a fost dat un link asemănător cu olx .I-a cerut câteva date despre cont ca să facă plata și i-au fost retrași toți banii din cont(1500 lei)A doua zi am sunat la banca ( am realizat ca este o frauda)și am blocat cardul.Am fost sfătuiți sa facem plângere la politie cu dovezile din conversație, am făcut cerere la banca pt recuperarea banilor însă răspunsul băncii a fost ca "au fost băgate datele cardului cu bună stiinta"drept urmare nu se considera frauda.
Ce putem face sau daca exista șansă să recuperam banii.
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 19:51, 25 Februarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
PLangere penala, ati fost consiliati observ. Sansele sunt mici.
Incercati sa nu folositi lucruri pe care nu le cunoasteti, pe siteurile de vanzari scrie sa nu dati detalii bancare... Activati autentificari in mai multi pasi, nu accesati linkuri de la persoane straine. Discutati cu fiul dv. metode de plata sigure si riscuri, spuneti-i sa foloseasca un cont in care se poate plati dupa nr. de telefon si astfel evita comunicarea de date sensibile.
Daca ii place sa stea pe tik tok, invatati-l sa caute informatii despre fraude bancare, macar se va informa in functie de mediul care ii place lui. Apoi cerneti informatii false de cele reale, va informati si dv. si comparati ce ati descoperit.
Regret situatia, insa daca ramane neinformat, i se mai poate intampla.
Pentru sumele virate in cont se trimite numai codul IBAN nu alte informatii , cum este posibil sa nu stiti atata lucru ? Banca nu are nici o obligatie sa va restiuie vreun ban avand in vedere ca i-ati pus practic pe tava unui esxcroc . Niciodata nu dati curs la cei care va invita pe whatsapp pentru nici un fel de motiv , chiar si cei de la OLX trimit periodic clientilor informatii cum sa se fereasca de escroci . Incercati cu plangerea la politie dar sunt slabe sanse sa va mai recuperati banii .
Șanse infime din păcate..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In data de 11.12.2021 am postat un anunt de vanzare pe olx. am ... Ticc Ticc In data de 11.12.2021 am postat un anunt de vanzare pe OLX. Am fost contactat prin Whatsapp de un individ necunoscut. In data de 12.12.2021 am primit ... (vezi toată discuția)
Vă rog sa mă ajutați. am investit 950 lei la bt invest transilvania ... Ionescu Shana Ionescu Shana Vă rog samă ajutați. Am investit 950 lei la BT Invest Transilvania de pe Facebook. (Sunt mai multe anunțuri, chiar Simona Halep garantează ... (vezi toată discuția)
Tentativă de a fi fraudat în urma unui anunț de vânzare pus pe olx: ar trebui să anunț autoritățile? Și pot da în judecată persoana respectivă pentru daune morale? andrei227 andrei227 buna ziua, as vrea sa stiu ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie, am pe OLX un anunt ca vand un obiect, si am primit mesaj de la cineva din croatia ca ... (vezi toată discuția)