avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere dupa 18 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere dupa 18 ani

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu o informatie.
Fiul meu va implini luna viitoare 18 ani. Din ce am inteles trebuie sa il dea el pe tatal lui in judecata, fiind major, ca sa continue sa ii dea pensia de intretinere stabilita de instanta prin hotararea judecatoreasca.
Daca procesul pentru a se stabili pensia alimentara a durat 2 ani jumatate, si acest proces va dura tot atat? Care sunt etapele procesului? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 22:05, 27 Februarie 2025
Da, prin judecată.
Nu ar trebui sa dureze mai mult de 4 luni procesul dacă aveți avocat.
Tata va achita și banii plătiți la avocat.

București 2025
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cam 4-6 luni o să dureze.
Buna ziua,

Procesul se va intime pe unul sau doua termene de judecata, in mod orientativ.

Insa pensia de intretinere va fi determinata de la data sesizarii instantei de judecata.

La primul termen de judecata sunt propuse probele, daca procedura de citare este legala.

Daca sunt administrate doar inscrisuri, cauza va fi incheiata, instanta de judecata va ramane in pronuntare.

In cazul in care sunt propuse mai multe probatorii, instanta va acorda un alt termen de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara de intretinere angela0011 angela0011 Art. 527 Debitorul întreţinerii (2) [b]La stabilirea mijloacelor celui care datorează întreţinerea se ţine seama de veniturile şi bunurile ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters133679 ContSters133679 buna seara.am si eu o intrebare.sunt intr-un divort cu minori,azi am avut prima infatisare,paratul nu sa prezentat la infatisare iar urmatoarea infatisare e pe ... (vezi toată discuția)
Cum pot ataca in instanta o hotarare judecatoreasca din romania, eu locuind in spania alexia2006 alexia2006 Buna ziua Locuiesc in Spania de mai multi ani, impreuna cu fiul meu. Acum 2 ani, am hotarat sa ma despart de fostul meu sot, asa ca am intentat proces de ... (vezi toată discuția)