avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Am Inteprindere individuală comerț cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Am Inteprindere individuală comerț cu amănuntul ...

Bună ziua! Am Inteprindere individuală comerț cu amănuntul am un singur angajat dar când termină angajatul programul mai vinde și soțul. Ce pot face ca să nu-l angajez dar să fie legal.Daca vi e ITM-ul și îl găsește să nu-l amendeze.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:04, 25 Februarie 2025
soția/soțul titularului întreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate - soția/soțul titularului întreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate care, fără a fi înregistrată/înregistrat în registrul comerțului și autorizată/autorizat să funcționeze ea însăși/el însuși ca titular al întreprinderii individuale/persoană fizică autorizată sau fără a fi salariată/salariat, participă în mod obișnuit la activitatea întreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate, îndeplinind fie aceleași sarcini, fie sarcini complementare, în condițiile legi.

Titularii PFA/I.I. au obligația de a solicita înscrierea în registrul comerțului a mențiunilor privind participarea în mod obișnuit a soției/soțului la activitatea desfășurată de întreprinderea individuală/persoana fizică autorizată, pe baza declarației pe propria răspundere și a certificatului de căsătorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia unui pfa poate participa la activitate? braicauc braicauc Sotia unui PFA poate participa la activitatea de vanzare a unui magazin sau trebuie angajata cu contract de munca? Exista alta procedura de inregistrare a ... (vezi toată discuția)
Obligatoriu angajare TANICO TANICO Buna ziua, am si eu o dilema legata de obligativitatea contractelor de munca. Sotul meu detine o intreprindere individuala cu obiect de activitate ... (vezi toată discuția)
Conditii de angajare membrii din familia titularului Ionela0107 Ionela0107 Ce firma de genul II-IF-PFA poate avea angajati membri din familie fara a fii obligati sa aiba carte de munca? Unde s-ar putea incadra aceasta conditie si daca ... (vezi toată discuția)