avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca sotul este decedat, sotia vaduva poate veni la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca sotul este decedat, sotia vaduva poate veni la mostenirea ...

Daca sotul este decedat , sotia vaduva poate veni la mostenirea tatalui sotului ( tata socru) , decedat dupa cativa ani de la decesul sotului ( fiul decedeaza inaintea tatalui). Copiii ( nepotii) pot mosteni pe bunic ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 05:40, 26 Februarie 2025
Moștenesc numai nepoții.
Nora nu are niciun drept.
Nora nu e ruda cu socrul, deci nu îl mostenste. Isi mosteneste doar sotul.
Dacă sotul murea după socrul dvs, ar fi fost mostenitor al tatălui lui și când se dezbatea mostenirea după socru, ați fi participat din partea sotului, dar asa...pt ca sotul a murit înainte, nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! la o mostenire din partea bunicilor tatalui meu care ... nina2014 nina2014 Buna ziua! La o mostenire din partea bunicilor tatalui meu care este decedat participa si mama mea sau doar noi, fratii. Mentionez ca toti suntem adulti. ... (vezi toată discuția)
Cumnații vor să o dea afară din casa părintească pe soția unui frate de-al lor, decedat înaintea părinților. ea nu are drept la moștenirea bătrânilor? sammy44 sammy44 Batrani cu 4 copii. Unul din ei statea cu ei , casatorit , cu 2 copii. Decedeaza si dupa un timp mor pe rand si batranii. Copiii batranilor , cei 3 ramasi in ... (vezi toată discuția)
O bunică lasă moștenire unui nepot de fiu un apartament. nepotul mai are de dezbătut succesiunea după tata, poate avea probleme din cauza datoriilor părinților? Adi20000 Adi20000 Buna ziua, O bunica, proprietara, lasa mostenire unui nepot de fiu un apartament. Fiul a decedat, dar avea datorii la banci. Sotia fiului traieste si are ... (vezi toată discuția)