avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! La o mostenire din partea bunicilor tatalui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! La o mostenire din partea bunicilor tatalui meu care ...

Buna ziua! La o mostenire din partea bunicilor tatalui meu care este decedat participa si mama mea sau doar noi, fratii. Mentionez ca toti suntem adulti. Renuntarea in favoarea unui dintre noi se poate face oricand sau dupa deschiderea succesiunii?
Ultima modificare: Joi, 24 August 2023
nina2014, utilizator
Cel mai recent răspuns: nina2014 , utilizator 13:49, 24 August 2023
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de ordinea deceselor. Nora nu își moștenește socrii, dar soția își moștenește soțul.
Și atunci:
Dacă tata a murit după bunici, atunci el și-a moștenit părinții și mai departe moștenirea tatălui merge la soție și copii.
Dacă tata a murit înaintea bunicilor, atunci el nu și-a moștenit părinții (pentru că nu era viu) și la moștenirea bunicilor veniți doar dvs./nepoții de fiu. (nora nu e rudă cu socrii).

Moștenirile sunt deja deschise. De moarte!
Ultima modificare: Joi, 24 August 2023
romascanu, moderator
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa moartea sotului, sotia are dreptul la moștenirea lasata ... Papell Papell Dupa moartea sotului,sotia are dreptul la moștenirea lasata de parintii sotului?(acestia fiind căsătoriti la data decesului) (vezi toată discuția)
Mostenitori zuzuna zuzuna Am un caz concret de solutionat si va rog sa ma ajutati. Nadia si Constantin soti. Moare Nadia si raman mostenitori Constantin 1/4 si Dan 3/4. Moare Dan raman ... (vezi toată discuția)
Speta succesiune User4567 User4567 Buna ziua! Avem urmatoarea speta: Sotul matusii mele este decedat din 2010. Parintii acestuia sunt decedati, el mai avand un singur frate care la randul sau ... (vezi toată discuția)