Buna ziua ,
In blocul unde locuim,parcarea blocului este proprietate privata a dezvoltatorului pt care achitam lunar 200 de lei plus 30 de lei de fiecare data cand ridicam bariera pentru un vizitator.Acum,de cand cu zapada am rugat dezvoltatorul daca poate curata curtea de zapada si pentru ca l-a deranjat asta nu ma mai lasa sa parchez in curte sau daca"are chef" imi permite doar daca platesc 400 de lei/luna pt vip-urile care au nevoie sa le fie curatata curtea(exact asa s-a exprimat) .Dezvoltatorul acesta nu are locuri de parcare pt toate apartamentele si nici speciale pt vizitatori(desi percepe taxa pt ele).
Ma poate ajuta cineva cu legea legata de parcarea pe proprietate privata sau daca pot face ceva in aceasta situatie ?
Multumesc
Buna ziua ,
Nu,de azi de cand mi-a interzis sa mai intru in curte a spus ca va face contract de inchiriere in viitor. Plateam cash la el la birou,daca insistam ne dadea si chitanta.
nicunicolae10
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua.HG 525 Pentru construcţii de locuinţe colective sau semicolective cu acces şi lot folosit în comun:
* se va asigura minim 1(un) loc de parcare pentru fiecare apartament cu suprafaţa construită desfăşurată de maxim 100 mp;* se vor asigura minim 2(două) locuri de parcare pentru fiecare apartament cu suprafaţa construită desfăşurată mai mare de 100 mp.* este necesară suplimentarea cu minim 20% a totalului de locuri de parcare/garare stabilite, pentru vizitatori.De retinut ca aceste completari sunt daca nu ma insel din 2019,deci valabile pentru autorizatiile de constructie eliberate dupa aceasta data .In al 2 lea rand daca observati nu se specifica ca sunt gratuite.Cat tine de deranjul creat dezvoltatorului cu cerinta dvs. inclin sa-i dau dreptate.Probabil ca reactionam la fel,Ca este inchiriat sau proprietate personala e treaba dvs sa va dati zapada.