Va scriu in legatura cu o problema. Sunt parte vatamata intr-un proces penal.
Am incheiat un ctr cu un avocat , i-am platit o suma , am primit chitanta pt suma aceea insa pe parcurs mi-am dat seama ca avocatul mi-a ascuns multe chestii si in plus nu si-a indeplinit atributiile din punctul meu de vedere. Anume : cand ne-am inteles asupra onorariului , dl avocat mi-a zis ca aceea este suma pe care o cere dumnealui si ca nu va mai avea alte pretentii , eu dorind sa ii ofer un procent din suma pe care urmeaza sa o obtin ( el m-a refuzat , sustinand ca suma respectiva este onorariului dansului si atat ) ....iar dupa un timp sa imi spuna ca de fapt suma este numai pt fond .
-cand am incheiat ctr am discutat multe aspecte , printre care si suma de bani pe care o vom cere ca despagubire ( atat daunele morale cat si materiale s, in plus era suta la suta sigur de ceea ce vb si ca aceasta suma o vom castiga garantat d).........dupa ce am inceput procesul , dl avocat a considerat de unul singur ca suma stabilita nu este buna si a schimbat suma intr-una dorita doar de dumnealui , fara a ma consulta in aceasta privinta ......... dar in timpul procesului mi-a dat declaratia respectiva sa o semnez , neexplicandu-mi despre ce este vb ( mi-am dat seama mai tarziu cand am avut o discutie legat de suma respectiva si atunci mi-a aratat declaratia semnata de mine , motivand ca eu stiam de suma , dar recunoscand ca nu a trecut suma stabilita deoarece nu ne va acorda instanta acea suma )
- de unde stia avocatul ca instanta va acorda sau nu acea suma ?
- am avut martori ....nu a stat de vb cu niciunul ! nu a pregatit martorul ! eu stiu ca un avocat tb sa isi pregateasca martorul , sa stie ce va avea de spus acesta ., pe dansul nu la interesat deloc acest aspect
- a intarziat la una din infatisari .......instanta ne-a strigat cazul iar dansul nu sosise inca
-nu a intervenit in nici un fel in timpul procesului ..........nu a avut nici o intrebare de adresat , atat inculpatului cand i s-a luat declaratia , dar si martorilor!
-spunandu-i toate acestea dl avocat s-a aparat cu diverse chestii neadevarate si mai mult a si mintit ref la ce s-a intamplat .
- cand i-am adus la cunostiinta toate acestea s-a aparat spunand ca nu este adevart ca dansul si-a facut tb , invocand cateva minciuni printre care : el a discutat cu martorii ! Am ramas cu gura cascata cand am auzit cate minciuni putea sa spuna .
I-am cerut sa imi inapoieze o parte din suma .....dar dansul nu doreste acest lucru ...repet : spunand ca si-a indeplinit toate sarcinile . I-am cerut rezilierea ctr ...dar nu doreste nici acest lucru.
Stiu ca as putea merge la UNBR sau la Barou sa ii fac o plangere .....insa ma gandesc se rezolva ceva ? Stiti cazuri de genul in care au fost rezultate in favoarea clientului? Eu nu doresc decat inapoierea sumei care mi se cuvine pe buna dreptate .
Ce ma sfatuiti sa fac ? Dl avocat si-a indeplinit sarcinile asa cum sustine ?
Precizez ca onorariul dansului a fost destul de mare .......iar dupa parerea mea nu merita nici macar jumatate din bani ( cateva drumuri la politie , 2 infatisari si nimic in plus ) , iar fodul nu s-a terminat , deci cu siguranta nu i se cuvine toata suma.
Va multumesc frumos .
Onorariul este pentru fond.Este corect.
Puteti discuta despre onorariul dupa exercitarea caii de atac.
Pentru fiecare cale procesuala se incheie un angajament.Adica daca platiti un avocat nu o sa va reprezinte pana se pensioneaza.
Cauza poate fi trimisa si spre rejudecare.In acest caz, il veti angaja din nou, pe alti bani.
Parerea mea este ca nu aveti sanse in cazul unei plangeri din aceste motive.
sunt si astfel de avocati.. din fericire nu sunt multi.. cu plangerea impotriva lui nu rezolvati mai nimic, decat cel mult o resstituire partiala de onorariu.. nici macar nu puteti sa-l actionati pentru mall praxis ca nu va pierdut inca procesul..pana atunci faceti rost de bani si anuntati-l ca nu doriti sa mai fiti reprezentata de el si angajati-va alt avocatcat de repede se poate pentru a nu pierde procesul
- onorariul se stabileste de comun acord cu clientul, de regula pentru fiecare faza procesuala.In faza de urmarire penala se stabileste un onorariu,in fond( judecatorie sau tribunal) alt onorariu, in caile de atac alte onorarii.Se stabilesc separat daca este cazul si alte cheltuieli ocazionate cu procesul, stabilindu-se in contract.
In legatura cu pregatirea martorului, nu sunt de acord cu sustinerile dvs.Un avocat nu trebuie sa stea de vorba cu martorul dinainte.
Martorul trebuie sa declare tot ce stie in legatura cu cauza pentru care a fost propus, cu fapta respectiva iar avocatul pe timpul desfasurarii declaratiei va pune intrebari daca mai este necesar.
Alte aspecte nu pot sa va dau,in legatura cu ce declaratie v-a pus sa semnati.teoretic contractul de asistenta juridica este cel de baza,restul nu stiu ce ati semnat.
Este adevarat puteti face plangere la baroul respectiv pentru restituire suma, iar avocatul trebuie sa justifice oarecum prestatia sa,in ce a constat apararile si sutinerile dumnealui.
Obligatia martorului este sa declare ceea ce stie, nu ceea ce ii spune avocatul. Ce insemna in opinia dvs. "sa pregateasca martorul"?
Aici duce lipsa de comunicare....Intrebati ce semnati intotdeauna.
Nu este un caz de mall praxis.
Simpla nemultumire a clientului nu inseamna nimic concludent.
Parerea mea este ca ati ajuns la concluzia ca onorariul este prea mare in opinia dvs. si regretati ca nu ati angajat alt avocat cu bani mai putini.
Daca nu ii achitati acel onorariu nu va acorda asistenta juridica deloc adica trebuia sa va angajati alt avocat.
Urgenta
ContSters126274
Vreau sa dau in judecata un avocat pentru inselaciune, unde depun plangerea?
Am sanse sa gasesc un avocat care sa ma sprijine in aceasta cauza? (vezi toată discuția)
Urgent va rog
Victoria29
Buna ziua,s.a facut o plangere penala impotriva mea in urma cu aprox. o luna si jumatate,am angajat un avocat intre timp pt. aparare,astazi am fost sunata de ... (vezi toată discuția)