avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna! Am si eu o intrebare! Dupa moartea tatalui, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna! Am si eu o intrebare! Dupa moartea tatalui, fiica are vreun ...

Buna! Am si eu o intrebare! Dupa moartea tatalui, fiica are vreun drept legal asupra bunicii?
Tatal meu a decedat anul trecut! Jumatatea de mostenire a cedat-o legal surorii lui cu conditia de a o ingriji pana la moarte pe bunica. Precizez faptul ca matusa si unchiul locuiesc de cativa ani buni in casa bunicii, impreuna cu ea.
Acum matusa vrea sa o duca pe bunica la azil, iar eu nu sunt de acord, deoarece nici tatal meu nu ar fi vrut acest lucru.
Ma pot opune oarecum? In afara de verbal.
As lua-o pe bunica la mine, insa nu pot. Stam intr-o casa care este in constructii deocamdata, am doi copii mici, munca, scoala, chiar nu pot.
Cel mai recent răspuns: Bia.V , utilizator 01:07, 28 Februarie 2025
Buna ziua

Atat timp cat nu este pusa sub interdictie (din cauza unei boli neurologice de exemplu), bunica trebuie sa semneze ca e de acord cu internarea.

Deci nu are nimeni drept asupra ei, nici matusa si nici dvs. Ea singura va trebui sa decida daca vrea sau nu asta.

Evident, ca matusa poate duce munca de lamurire cu ea, dar acest lucru il puteti face si dvs, sa o convingeti sa nu accepte.
Tocmai, problema este ca sufera de boli neurologice, deci cu siguranta nu va fi nevoie de semnatura ei.
Ultima modificare: Vineri, 28 Februarie 2025
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua se dau urmatoarele: bunicii paterni decedați de câțiva ... andi_erika andi_erika Buna ziua Se dau urmatoarele: bunicii pareri decedați de câțiva ani. Fara a se face sucesiune dupa decesul lor.Tata a locuit în casa părintească in ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre mostenire Asusro Asusro Buna ziua . Se da urmatoarea situatie : Bunicii mei traind undeva la tara intr-o casa mare si cu curte pe masura , au avut 3 copii , cel mai mare o fata acum ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii - fara copii ai decedatilor Elena27R Elena27R Buna ziua, Suntem in situatia de a cumpara o casa si terenul aferent care a ramas in urma decesului unor rude, matusa si unchi decedati amandoi acum 1 an. ... (vezi toată discuția)