avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara, aș avea și eu o întrebare? O familie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara, aș avea și eu o întrebare? O familie din 3 membri ...

Bună seara, aș avea și eu o întrebare? O familie din 3 membri au decedat toți( tata, mama și fiu). În cazul de față cine este moștenitorul? Țin să menționez ca din partea tatălui este în viață doar fratele acestuia iar din partea mamei sunt vii toți aparte bunica( mama mamei). Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lilia.86 , utilizator 07:56, 28 Februarie 2025
Buna ziua

Depinde de situatie.

1. fiul a avut copii? daca da, atunci intreaga mostenire se va duce catre copiii fiului.
2. daca fiul nu a avut copii, mostenire se imparte intre rudele parintilor:
- din partea mamei: tatal si fratii ei. daca unii frati sunt decedati dar au avut copii, la mostenire vin copiii lor.
- din partea tatalui: fratele in viata si copiii fratilor decedati daca exista.
Scuse pentru deranj, am uitat să menționez ca această familie a murit la o perioadă distanță unul de altul adică tatăl a murit în 2015, în 2016 mama și în 2024 fiul ( care la rândul lui nu a avut copii). Si cum spuneam din partea mamei sunt în viață:bunicul și 2 frați ai mamei ( adică 2 unchi) și din partea tatălui este în viață doar fratele tatălui ( unchiul de pe tata). La fel se face partajul cum ați menționat mai devreme?
Ultima modificare: Vineri, 28 Februarie 2025
Lilia.86, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este vorba despre o mostenire: se doreste succesiunea ... stefimit stefimit Buna ziua! Este vorba despre o mostenire: Se doreste succesiunea dupa parintii decedati.Am fost 4 frati 1.Tatal decedat in urma cu 10 ani . Nu s-a efectuat ... (vezi toată discuția)
Mostenire fulgisordenea fulgisordenea buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: trei frati si un nepot infiat decedat cu multi ani in urma. nepotul decedat are o sora. ce drepturi ... (vezi toată discuția)