avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună!După decesul mamei eu și fratele meu am făcut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună!După decesul mamei eu și fratele meu am făcut o procură ...

Bună!După decesul mamei eu și fratele meu am făcut o procură celuilalt frate pentru a ne reprezenta în momentul în care se va face succesiunea procură a fost făcută în 2014 valabilă 3 ani aceste procuri nu au fost folosite sub nici o formă și nu sa făcut nici o succesiune sau accept de moștenire.Apoi eu cu fratele meu am făcut o declarație de ne accept a mostenirei acum când celălalt frate a dorit să facă succesiune și moștenirea notarul a spus că declarațiile de ne accept nu sunt valabile pentru că prin acea procură făcută în 2014 noi am acceptat succesiunea precizez că nu sa făcut nici înainte nici după nici cu acele procuri nici o succesiune ,acum a fost prima dată când sau făcut demersuri pentru deschiderea succesiunii.Cum este posibil ca o procură acum cu valabilitate expirată să fie accept de moștenire?fara act succesoral, declarație de accept sau altceva apoi domnul notar a spus că pe baza acelui accept din procură că pot să fac un contract de vânzare sau donare a drepturilor mele succesorale ceea ce am făcut dar nu știu de ce cred că nu este corect cum pot da ceva ce nu am acceptat nu am făcut nici o succesiune . Ce trebuie să fac ?ce nu este corect?unde sa făcut greșeala?toate demersurile și documentele au fost făcute la același notar.Va rog să mă ajute cineva mulțumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:07, 28 Februarie 2025
Dând acea procura, a fost u act de acceptare tacita a succesiunii.
Acum o dezbateti și ii dați fratelui dacă asta vreti.
Atunci de çe acelesi notar a făcut declarația de neaccept?putea sa precizeze că nu poate fi făcută în plus acele procuri nu au fost folosite in nici un act ,nici nu a spus atunci că acea procură poate fi un accept fără un alt document care să ateste acest lucru apoi fara o succesiune și un certificat succesoral îmi spune că pot vinde sau dona fratelui meu
dupa ce ati dat declaratia probabil ca s-a verificat
Și credeți ca notarul, la cata lume ii întra în birou, retine ce acte ați mai făcut dvs acolo?
Dvs de ce nu ați spus că înainte ați făcut o procura? Ca atunci, notarul nu v-ar mai fi luat declarații de neacceptate. Nici dvs nu sunteți tocmai transparenți.
Greșeală este a dvs, ca va jucați de-a acceptatul și renuntatul.
Împuternicirea unei persoane la dezbaterea moștenirii este un act de acceptare și se înregistrează ca atare online în Registrul Național Notarial de Evidenta a Opțiunilor Succesorale.
Indiferent ca procura a fost sau nu folosită și Indiferent ca nu mai este valabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea danielnel danielnel antrebarea mea este: am facut inputernicire uneia din surorile mele ptr dezbaterea mostenirei,vroiam sa stiu daca cu acea inputernicire ar putea sa ma ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat de deces buna seara, fratele mamei a decedat ... Vlad1968 Vlad1968 Duplicat certificat de deces Buna seara, fratele mamei a decedat de curand (locuia in alta localitate). Ei sunt 3 frati. Al treilea frate detine certificatul ... (vezi toată discuția)
renuntare in favorem-succesiune furtd furtd buna ziua as dori sa stiu daca in cazul unei succesiuni intre 2 frati (1/2)si o matusa (1/2), (eu fiind unul din frati), in cazul in care renunt la succesiune ... (vezi toată discuția)