avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Iesire la pensie_COMPLETARI
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Iesire la pensie_COMPLETARI

Buna dimineata,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: cand poate iesi sotia la pensie fara penalizari sau cu penalizari foarte mici? V-as ruga sa defalcati fiecare caz.
Ne intereseaza situatia cu penalizari mici sau fara penalizari.
Precizari:
- este nascuta in 1968;
- avem 2 copii;
- lucreaza ca profesor in invatamantul preuniversitar din septembrie 1992;
- in perioada 1987-1992 a urmat cursurile facultatii, la zi, 5 ani.
In concluzie, in septembrie va avea 33 ani contributivi si 5 ani necontributivi (anii de facultate).
Imi puteti preciza si articolele care confirma raspunsul dvoastra?
Multumesc mult!!
Ultima modificare: Vineri, 28 Februarie 2025
Rosca Marian, utilizator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 08:37, 28 Februarie 2025
Stimate @Rosca Marin , v-am raspuns la celalalt post , indicandu-va si baza legala , are nevoie de 35 ani CONTRIBUTIVI . Deci , daca mai lucreaza , in 2027 . Daca mai aveti neclaritati , continuati acolo discutia .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire la pensie Rosca Marian Rosca Marian Buna dimineata, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: cand poate iesi sotia la pensie fara penalizari sau cu penalizari foarte mici? Precizari: - ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare Rosca Marian Rosca Marian Buna dimineata, IN SOLICITAREA MEA ANTERIOARA NU AM FOST SUFICIENT DE CLAR!! Stiu ca este 1 Martie dar sotia ar vrea sa stie daca se poate pensiona INCEPAND ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in conditiile in care la data curenta indeplinesc ... Buna ziua! In conditiile in care la data curenta indeplinesc conditiile stagiului complet de cotizare (fara a fi implinit virsta) pot solicita casei de pensii ... (vezi toată discuția)