avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Exercitarea autorității parintești
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Exercitarea autorității parintești

Bună ziua! Prietenul meu are o hotărâre judecătorească conform căreia trebuie sa ia copilul în prima și a treia săptămâna din lună, de vineri pana duminica. Întrebarea este dacă acest weekend se considera ca fiind prima săptămâna din lună? Vă mulțumesc!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acesata saptamana a inceput in 24.02, adica in luna februarie. Prima saptamana din martie nu poate avea 5 zile in februarie si 2 in martie.
Daca hotrarea nu arata un stas dupa care sa se orienteze partile sau nu defineste saptamanile, va fi dificil.
Aveți dreptate! Am confundat.

CABINET AVOCAT STROIE CATALIN a scris:

Este program vizita minor, nu autoritate parinteasca! Nu confundati!

Părțile se pot înțelege oricând și oricum asupra modalității de vizitare a copilului. Părinții pun în aplicare hotărârea și nu trebuie o interpretare externă. Ceea ce a spus colega mea referitor la prima săptămână din lună este corect, dar părinții pot aplica cum doresc hotărârea, fiind important să nu o încalce. Dacă prietenului dvs i se interzice vizita în acest weekend, atunci copilul va fi luat următorul weekend.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita minor în weekend listan listan Conform celor de mai jos, când ziua 1 a lunii pica sâmbătă, copilul ar trebui să meargă la tată în weekendul respectiv? Dar dacă pica ziua 1 a ... (vezi toată discuția)
Program de vizită pt tata melinda67 melinda67 Bună ziua, \"-în primul și al treilea sfîrșit de săptăpmînă din fiecare vineri de la ora 16 pînă duminică ora 18, -o lună în timpul vacanței ... (vezi toată discuția)
Clarificare program de vizita prima si a treia saptamana alina.cr7 alina.cr7 Clarificare program de vizita Bună ziua, In cadrul deciziei judecatoresti se specifică programul de vizita: - in prima si a treia săptămână din ... (vezi toată discuția)