avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Am primit instiintare de la dezvoltator ca trebuie sa ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Am primit instiintare de la dezvoltator ca trebuie sa trebuie sa mai platesc diferenta de TVA de la 5% la 9%.

Am achitat integral un apartament in noiembrie 2023 cu pret fara TVA sub 600000 Ron si suprafata mai mica de 120 mp, la care s-a platit 5%TVA si am semnat un antecontract la notariat. Am facut Proces Verbal de punere in posesie in luna august 2024. Am primit instiintare de la dezvoltator ca trebuie sa trebuie sa mai platesc diferenta de TVA de la 5% la 9%. Este oare o eroare de inerpretare a legii?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Martie 2025
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Am semnat un antecontract apartament Carmina T. Carmina T. Bună ziua Mă poate ajută cineva? Am semnat un antecontract în decembrie 2021 și am și achitat un avans de 65000 euro din cei 80000 euro valoare ... (vezi toată discuția)
Va trebui să achit diferența de tva până la 9%? Ovidiu_t Ovidiu_t Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, dacă am plătit apartamentul integral în 2023, iar contractul de vânzare-cumpărare urmează să-l semnez cu dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Tva imobil antecontract Mariaandra28 Mariaandra28 Buna! Dacă cumpăr un apartament in bloc nou, iar antecontractul și plata integrală se face acum, in 2023 când TVA-ul e 5%, dar finalizarea blocului e in ... (vezi toată discuția)