avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere fortata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere fortata

Buna ziua. Pana recent, lucram la o companie de dezvoltare software. In urma unui anunt in cadrul companiei ca acestia urmeaza sa concedieze un numar de angajati, eu fiind unul dintre ei, am primit un acord de incetare a contractului individual de munca. Acordul stipuleaza un numar de 3 salarii compensatorii. Cu toate acestea, eu nu as fi vrut sa fiu concediat si nu mi se pare legal ceea ce se intampla, avand in vedere ca mi s-a taiat accesul la toate aplicatiile de care aveam nevoie pentru a imi continua munca. Ce optiuni am in cazul acesta? Exista posibilitatea sa negociez o suma compensatorie mai mare? Alte considerente?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:59, 2 Martie 2025
Da, puteti negocia mai multe salarii compensatorii si, totodata, aveti dreptul de a contesta decizia de concediere in instanta .

Aveti grija la articolul cu care va inceteaza c.i.m. ... o concediere in baza art.65 alin.1 C.mun., va da posibilitatea sa beneficiati de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunere in drepturi maria_2012 maria_2012 Buna ziua. In urma unei sentinte definitive, in care se stipuleaza ca postul meu nu a fost desfiintat,si se dipune repunerea in drepturile avute anterior ... (vezi toată discuția)
Plati compensatorii sncfr marfa sa Imprevizibila Imprevizibila Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu modalitatea de plata a salariilor compensatorii. In data de 09.06.2011 am primit Decizia de concediere, prin care ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala ramonastefania_mitache ramonastefania_mitache am fost instiintata ca postul meu va fi desfiintat. In firma nu exista decat un singur post. Sarcinile au fost impartite altor doi colegi care se afla pe ... (vezi toată discuția)