avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sechestru bunuri mobile
Discuție deschisă în Executare silită

Sechestru bunuri mobile

Buna ziua!
In anul 2023 am achizitionat un produs prin rate Credex. Cererea a fost completata online, in pasii respectivi, ajungi la punctul in care apare un cursor pentru a selecta suma creditului pe care il doresti, fara a exista o explicatie de ce. Am selectat suma 9000 lei crezand ca merge pe vechiul mod Flanco (ti se ofera un card de "cumparaturi", la finalul achitarii creditului, diferenta de 3000 lei o poti folosi pentru viitoare cumparaturi). Anul trecut voiam sa achizitionez niste electircasnice, asa ca i-am sunat si mi s-a spus ca nu e posibil asa ceva, sa "citesc contractul". Ce om intreg la minte isi achizitioneaza un produs, (de exemplu) la pretul de 1000 lei si se gandeste, nuu..eu vreau sa achit 5000 lei? Auzind ca va trebui sa le platesc 3000 lei degeaba, nu am mai achitat. Din octombrie 2023 am ramas fara job (pana in prezent), dar am achitat pana in februarie 2024. Fiecare operator care ma suna, era foarte recalcitrant si toti imi spuneau sa "citesc contractul". Mi s-au pus popriri pe conturi mai vechi (desi nu le folosesc) si de curand am primit o informare de la biroul executor, precum ca mi s-a pus sechestru pe masina si sa ma prezint la biroul lor cu actele masinii.
Sunt constienta ca acestia sunt acoperiti de acel contract (chiar daca nu are semnatura mea fizic, iar solicitarea de credit se putea face de catre oricine).
In toata aceasta situatie, credeti ca as avea castig de cauza in instanta, sau pot contesta acest fapt conform codului de procedura civila, prin care care interzice sechestrul asupra bunurilor mobile?

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 3 Martie 2025
M.AndreeaM., utilizator

Alte discuții în legătură

Partaj autoturism achizitionat prin credit cristineldutu cristineldutu Sotia mea a intentat divortul in iulie 2012, divortul s-a pronuntat in decembrie si este definitiv. Despartirea s-a produs in fapt la sfarsitul lui iunie ... (vezi toată discuția)
Anulare comanda andrei_70 andrei_70 Pe data de 03.06.2020, am fost la un magazin Flanco , pentru a achizitiona o masina de spalat. Cand am ajuns acasa, am vrut sa arat unui prieten ce masina am ... (vezi toată discuția)
Executare silita ilegala? Butterfly33 Butterfly33 Buna seara! Am o problema si mi-ar prinde bine ceva sfaturi. Prin 2014 am luat cateva electrocasnice de la Flanco in rate prin Cetelem, in valoare de 4500 de ... (vezi toată discuția)