avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj autoturism achizitionat prin credit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj autoturism achizitionat prin credit

Sotia mea a intentat divortul in iulie 2012, divortul s-a pronuntat in decembrie si este definitiv. Despartirea s-a produs in fapt la sfarsitul lui iunie 2012.
In octombrie 2009 am achizitionat impreuna cu fosta mea sotie un autoturism Logan prin intermediul unui credit de 21000 lei, a unui autoturism Dacia vechi schimbat prin programul Rabla (achizitionat in timpul casatoriei prin intermediul unei descoperiri de card de 2500 lei facuta pe cardul meu de salariu, descoperire ce nu a fost achitata pana azi) si a unui avans de 2000 lei dat de parintii mei. Creditul a fost facut de amandoi, intrucat salariul meu nu era suficient ptr obtinerea creditului (perioada creditului - 10 ani). Rata creditului este 450 lei/lunar.V
De la data despartirii in fapt am platit singur creditul, nu am avut nicio intarziere. Acum eu personal nu mai am nevoie de acest autoturism si chiar nu mai pot sustine financiar plata creditului, a pensiei alimentare, a descopririi de card si a altor 2 carduri de cumparaturi. Cum ar trebui sa proedez?
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2013
cristineldutu, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:21, 9 Februarie 2013
Puteti cere partajul bunului si a datoriilor in instanta. E destul de costisitor.

Daca masina e pe numele dvs, o puteti vinde, achitati din datorii, apoi apelati la instanta cu o actiune in pretentii sa va dea sotia jumatate din datoriile ramase.
Incarcati sa vb si cu fosta sotie de vanzarea masinii si desprea achitarea datoriilor, ar fi bine sa aveti si semnatura ei pe contractul de vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate intampla? recuperare creanta DANTES70 DANTES70 Buna ziua, As vrea sa stiu ce se poate intampla in cazul urmator: in anul 2008 am facut un card de credit la o banca (3 salarii). Totul a fost ok pana in ... (vezi toată discuția)
Executare silită kt_vivi kt_vivi In 2012 am luat un card de cumparaturi de 1500 de lei rămânând fara loc de munca nu am mai putut plati datoriile. In 2016 tatăl meu mi-a cumparat o ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe masina dupĂ ce am contestat executarea silita adamynas adamynas Bună ziua. În urma unui credit scadent ( contract încheiat cu CETELEM pe perioada 2007-2012) șiI preluat de firma de recuperare SECAPITAL prin KRUK,, ... (vezi toată discuția)