avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce se poate intampla? Recuperare creanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce se poate intampla? Recuperare creanta

Buna ziua,

As vrea sa stiu ce se poate intampla in cazul urmator: in anul 2008 am facut un card de credit la o banca (3 salarii). Totul a fost ok pana in vara anului 2009 cand nu am mai putut avea bani pe acel card, eu mutandu-ma in alta parte cu serviciul. Clar este ca am gresit ca nu am alimentat acel card in asa fel incat sa evit problemele. Dupa cateva luni bune, m-au sunat de la banca spunandu-mi ca trebuie sa platesc o suma mai mare, bineinteles, si sa merg la ei cu anumite documente pentru a reesalona datoria. A durat mai bine de o luna pana am facut rost de acele documente si cand le-am dus cei de la banca mi-au spus ca nu mai e problema lor, recuperarea creditului fiind incredintata unei firme de recuperare. M-am enervat cu nu au avut putina rabdare si nu i-am contactat pe cei de la recuperare. Abia in primavara anului 2010, dupa aproape un an m-au sunat cei de la recuperare spunandu-mi ca am o suma (dublu sumei creditului) pe care trebuia sa o platesc intr-un anume cont. Le-am spus ca voi plati , in rate, cat mai repede , intreg creditul doar daca suma ramane aceea, fara alte dobanzi. Mi-a spus ca sa fac o prima plata, ca sa se vada bunavointa mea si apoi vom discuta detalii. Intr-o luna am facut doua plati de cate 500 de lei, in a doua luna am mai facut o plata de 500 de lei, sunandu-i de fiecare data si dandu-le numarul chitantei. Vreo 2-3 luni nu am mai putut plati, ramanad fara serviciu. M-au sunat dupa acel interval spunandu-mi ca am de datorat o suma mai mare decat atunci cand ma sunase prima oara, chiar daca eu facusem plata de 1500 lei. Mi s-a parut , la vremea aceea, o mare porcarie si am refuzat sa mai platesc. De atunci, m-au sunat de cateva ori si le-am spus ca nu vreau sa mai platesc pentru ca mi se pare ca am fost inselat. De vreun an de zile nu m-au m-ai contactat dar mi-au trimis cateva notificari la adresa de domiciliu, numai ca eu nu mai locuiesc acolo din 2008.Precizez ca nu am nici un bun personal, dar m-ar interesa sa stiu daca in momentul in care achizitionez ceva pot risca sa-l pierd in favoarea acelei firme de recuperare, sau ce mi se poate intampla in speta mea.

Va multumesc mult!



Cel mai recent răspuns: DANTES70 , utilizator 08:23, 8 Octombrie 2014
Buna ziua, la o prima vedere a cazului daca nu ati mai facut nici o plata voluntara dupa anul 2010 (asa cum se intelege din enunt) si nici nu ati comunicat creditorului vreun document scris sau email prin care recunoasteti datoria respectiva - aceasta este prescrisa.

Asadar in absenta unei plate volutare a Dvs sau a unui inscris privind recunoasterea datoriei respective, in cazul in care sunteti chemat in instanta puteti invoca prescriptia acestei datorii cu sanse mari de reusita (cu consecinta respingerii cererii creditorului).

Stima
Buna ziua! Daca nu au ce sa va ia nu va temeti ! Dar in cazul in care achizitionati un bun (imobil) sa stiti ca exista pericolul sa vi-l execute! Deasemenea nu o sa mai puteti accesa un credit sau sa va luati un eventual abonament pentru telefonie mobila decat cu greu(o sa apareti intr-o baza de date ca rau-platnic). In cazul in cae va veti cumpara bunuri mobile(tv,aragaz,frigider,etc) cu cash nu au de unde sa afle cei care va urmaresc de aceste achizitii deci nici nu va vor executa!
Nu stiu daca banca v-a informat la data aprobarii descoperirii de card ca dobanda pentru descoperirile de card la salarii este una enorma, comparabila cu cea de la cardurile de cumparaturi-21-22% dobanda /an in cazul neacoperirii debitului!
Deci atentie mare daca vreti sa va achizitionati un imobil!
Dupa 2010 nu am mai facut nici o plata, mai mult chiar, prin 2012 am fost chemat de catre banca sa inchid un cont daca nu il mai foloseam (era acel cont de card de serviciu); am ramas surprins, dupa ce am completat formularul respectiv, sa mi se spuna ca am fost verificat si nu am nici o datorie catre banca???? Nu am inteles de ce contul era la banca si ...datoria era la recuperatori. Sincer, nici nu am intrebat.Cert este ca luna trecuta mi-au trimis o notificare ( a 10-a, cred) , la vechea adresa, in care mi se aduce la cunostinta ca voi fi actionat in judecata daca nu voi achita acea datorie. Curios este si faptul ca nu m-au dat in judecata ca sa obtina, macar, o proprire pe salariu pentru acea creanta bancara. Oricum, inteleg ca daca voi achizitiona ceva...o masina, o casa, un teren, riscul de al pierde este major?

Cu stima!
Nu achizitionati nimic deocamdata. Daca ajungeti la executare silita, contestati, invocati prescriptia si daca veti avea o hot favorabila, sunteti liber sa va cumparati orice fara riscuri.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descoperire de card in cazul decesului ContSters193283 ContSters193283 In urma cu 10 luni sotul meu a decedat. El avea o decoperire de card pe cardul de salariu, de 6700 lei. La momentul decesului eu eram somera ( fara somaj ... (vezi toată discuția)
Notificare privind un credit dupa 4 ani vdobrin vdobrin Buna ziua , Va scriu urmatoarele randuri in speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat din partea unui profesionist. In anul 2005 am facut un credit la ... (vezi toată discuția)
Prescriere creanta banca jamesbond12 jamesbond12 Buna ziua. In 2008 am achizitionat un card de credit. Incepatd cu luna martie 2009 nu am mai achitat nici o rata(..ale tineretii valuri..), pana in momentul ... (vezi toată discuția)