avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ieșire din indiviziune loc de veci.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ieșire din indiviziune loc de veci.

Am act succesoral pe o cotă mică dintr-un loc de veci. Doresc să ies din această indiviziune dar ceilalți doi coproprietari nu vor să mă despăgubească, vor să le cedez cota gratuit. Ce pot face în această situație?
Buna ziua

Ori solicitati in instanta iesirea din indiviziune (dar va trebui sa platiti o taxa de timbru de 3% din valoarea intreaga a lui), ori sa ramaneti in continuare proprietar.
În mod normal ieșirea din indiviziune pt un loc de veci nu este posibila cel.putin în cazul locurilor concesionate.Exista jurisprudența în acest sens .Este discutabil dacă ar fi vorba de un cimitir privat cu locuri.de veci aflate în proprietate..Am.vazut și vreo 2 spete în care cererea a fost admisa dar în marea majoritate a cazurilor se resping.incercati la un notar un partaj amiabil sau o.donatie dar se pare ca in cazul dvs celelalte parti refuza solutionarea amiabila.,.
Ultima modificare: Luni, 3 Martie 2025
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata taxei de concesionare loc de veci de catre toti mostenitorii CraciunFischer CraciunFischer Detin 1/5 dintr-un loc de veci in cimitirul Ghencea civil. Ceilalti mostenitori ai locului, respectiv fratii mei, sunt toti decedati. Sunt singura care a ... (vezi toată discuția)
Locuri de veci, disputa intre mostenitoare. ce spune legislatia in acest caz? Marioara Maftei Marioara Maftei Doua locuri de veci luate in concesiune de la o parohie de catre doi soti in viata, fiecare avand cate o fiica din casatoriile precedente. In anul 2000 sotul ... (vezi toată discuția)
Mostenitor decedat vali_085 vali_085 Buna ziua! Detin cota de 5/8 dintr-o garsoniera prin contract de vanzare cumparare de la unul din mostenitori. Initial erau 4 si au mai ramas 2. De la unul am ... (vezi toată discuția)