Am act succesoral pe o cotă mică dintr-un loc de veci. Doresc să ies din această indiviziune dar ceilalți doi coproprietari nu vor să mă despăgubească, vor să le cedez cota gratuit. Ce pot face în această situație?
Ori solicitati in instanta iesirea din indiviziune (dar va trebui sa platiti o taxa de timbru de 3% din valoarea intreaga a lui), ori sa ramaneti in continuare proprietar.
În mod normal ieșirea din indiviziune pt un loc de veci nu este posibila cel.putin în cazul locurilor concesionate.Exista jurisprudența în acest sens .Este discutabil dacă ar fi vorba de un cimitir privat cu locuri.de veci aflate în proprietate..Am.vazut și vreo 2 spete în care cererea a fost admisa dar în marea majoritate a cazurilor se resping.incercati la un notar un partaj amiabil sau o.donatie dar se pare ca in cazul dvs celelalte parti refuza solutionarea amiabila.,.
Mostenitor decedat
vali_085
Buna ziua! Detin cota de 5/8 dintr-o garsoniera prin contract de vanzare cumparare de la unul din mostenitori. Initial erau 4 si au mai ramas 2. De la unul am ... (vezi toată discuția)