avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua. Cand pot iesi la pensie anticipata, si cu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua. Cand pot iesi la pensie anticipata, si cu cata penalizare? ...

Buna ziua. Cand pot iesi la pensie anticipata , si cu cata penalizare? Am 57 ani in septembrie si vechime 37 ani , din care lucrati , 14 ani in grupa a doua . multumesc pentru rapunsuri
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2025
mimiela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:21, 6 Martie 2025
Septembrie 1968 Iulie 2032 63/10 35/0
Anexa 5 - spune- Limita de varsta la 58 ani si 10 luni( 63 si 10 -5} in baza prevederilor art.56.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Martie 2025
Carp Mircea, utilizator
Cu tot respectul,dle Carp Mircea , dar legislatiape care ati mentionat o , nu este pentru cei cu grupe de munca si vechime peste 35 ani ..ori tot dv. mi ati raspuns ca cei 14 ani de grupa a doua imi scade din cei 63, 10 ani 4, 8 ani deci 58,3 ani este pensionarea de drept si la acea varta voi avea alta vechime
37 ani din septembrie 2025 + 3 ani si 8 luni stagiul aferent = 40 a ni si 8 luni.
Deci indepliniti conditiile art.56.
Adica 63 si 10 - 5.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pensionare Rosca Marian Rosca Marian Buna dimineata, IN SOLICITAREA MEA ANTERIOARA NU AM FOST SUFICIENT DE CLAR!! Stiu ca este 1 Martie dar sotia ar vrea sa stie daca se poate pensiona INCEPAND ... (vezi toată discuția)
Pot să cumpăr vechime de 9 luni să mă pot pensiona cu 40 ... smn smn Pot să cumpăr vechime de 9 luni să mă pot pensiona cu 40 ani și 16 zile vechime?Menționez că acum am vechime 39 ani,1 luna și 7 zile plus( 1 luna și 9 ... (vezi toată discuția)
Cand se poate pensiona Pilu Pilu Buna dimineata, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: Cand se poate pensiona cel mai devreme si fara penalizari o prietena de-a mea (deci femeie), ... (vezi toată discuția)